Πόσο επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα η μετακίνηση στελεχών από το ΣΚΕ στο ΣΚ

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (ΣΚΕ) υπέστη ήττα στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου, όπου κατάφερε να κερδίσει μόνο 4 έδρες, από τις 19 που είχε στις προηγούμενες εκλογές του 2017.

Πριν από τις εκλογές, το ΣΚΕ αντιμετώπισε πολλές αποχωρήσεις στις δομές των παραρτημάτων του, αλλά οι πιο σημαντικές ήταν οι αποχωρήσεις των δύο πρώην υπουργών, Nasip Naço και Lefter Koka, οι οποίοι συμμετείχαν με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις εκλογές. Ο Naço κατατάχθηκε τέταρτος στη λίστα του ΣΚ στην Περιφέρεια Μπερατίου, ενώ ο Koka κατατάχθηκε έβδομος στη λίστα του ΣΚΕ στην Περιφέρεια Δυρραχίου. Και οι δύο κατάφεραν να εκλεχθούν.

Αλλά πόσο συνέβαλλαν οι αποχωρήσεις του Nasip Naço και του Lefter Koka στην ήττα του ΣΚΕ;
Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης απέτυχε να εκλέξει βουλευτή, τόσο στο Μπεράτι όσο και στο Δυρράχιο, αν και ήταν πολύ κοντά. Στο Δυρράχιο, το ΣΚΕ κατάφερε να πάρει 9480 ψήφους, ενώ στο Μπεράτι 8394 ψήφους. Έτσι, σε αυτές τις δύο Περιφέρειες ήταν πολύ κοντά στο να εκλέξει βουλευτή.

Εάν επρόκειτο να μετρήσουμε τους σταυρούς των Naço και Koka για το ΣΚΕ, τότε θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου, όπου δύο έδρες θα προστεθούν στο ΣΚΕ και δύο έδρες θα αφαιρεθούν από το ΣΚ

Ο Nasip Naço κατάφερε να λάβει 4667 σταυρούς, ενώ ο Lefter Koka κατάφερε να πάρει 9609 σταυρούς. Κανένας από τους υποψηφίους του ΣΚΕ στις περιφέρειες Δυρραχίου και Μπερατίου δεν έλαβε περισσότερες ψήφους από τους Naço και Koka. 

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια