Πετράλωνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον βιασμό 50χρονης

Μεγάλη συγκέντρωση κατά της έμφυλης βίας έγινε στα Πετράλωνα, με αφορμή τον βιασμό 50χρονης την ώρα που εργάζονταν. Το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις γυναίκες» έδωσε τον παλμό της διαμαρτυρίας.

Στα Πετράλωνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες και συλλογικότητες για τον βιασμό 50χρονης που έγινε στη περιοχή το Σάββατο.
Με συνθήματα «ούτε μία μόνη, ούτε μία λιγότερη» και «κάτω τα χέρια από τις γυναίκες» διαμαρτυρήθηκαν για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της 50χρονης από 35χρονο, τον οποίο μέχρι στιγμής αναζητά η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Απόστολο Σκρέκα, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2015 για βιασμό σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και ξεκίνησε την έκτιση της ποινής του τον Αύγουστο του 2015, ενώ αποφυλακίστηκε πέντε χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου του 2020.
«Πραγματικά είναι περιστατικά που είναι ιδιαίτερα θλιβερά. Τέτοιου είδους φαινόμενα συνολικά δεν αφορούν μόνον την αστυνομία, θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα σε άλλους τομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό
Η 50χρονη που εργάζεται ως καθαρίστρια είχε πάει το Σάββατο 19 Ιουνίου σε πολυκατοικία στα Πετράλωνα, προκειμένου να εργαστεί.

Το πρωί κι ενώ βρισκόταν στο ισόγειο όπου καθάριζε, ο 35χρονος την άρπαξε, την πήγε με την βία στο διαμέρισμα του και στη συνέχεια την βίασε και την ξυλοκόπησε βάναυσα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα βιάστηκε επτά φορές, ενώ διέφυγε, όταν ο δράστης είχε στραμμένη αλλού την προσοχή του, εκείνη βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε σε διπλανό διαμέρισμα, όπου οι ένοικοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν την αστυνομία.

Στη συνέχεια, πολίτες «πολιόρκησαν» το σπίτι του 35χρονου απαιτώντας δικαιοσύνη, με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο, ώστε να μην δημιουργηθεί περισσότερη ένταση.
Όταν εκδόθηκε το ένταλμα αργότερα μέσα στην μέρα για να συλληφθεί ο δράστης, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι έλειπε από το σπίτι του και πλέον τον αναζητούν.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα, μέσα από τον φακό της ΕUROKINISSI:




















/ieidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια