Συμφωνία για το 5G υπέγραψαν ο Ράμα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια συνάντηση που κατέληξε σε συμφωνία για τον διμερή συντονισμό για τη χρήση της τεχνολογίας 5G μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Blinken αναφέρθηκε στην Αλβανία ως «εταίρος και σύμμαχος» των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι μέσω αυτής της συμφωνίας ο πρωθυπουργός Ράμα δίνει «ένα καλό παράδειγμα» σε άλλες χώρες.
«Νομίζω ότι δίνουμε ένα πολύ δυνατό παράδειγμα μαζί εδώ σήμερα, σχετικά με την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι όταν πρόκειται για την πιο ευαίσθητη τεχνολογία που έχουμε, συνεργαζόμαστε με αξιόπιστους προμηθευτές και νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα και ένα ισχυρό μήνυμα για άλλους » δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για το έργο που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία κατάφεραν να κάνουν μαζί σε τόσους διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων του Defender 21. Σας περιμένουμε να αναλάβετε τη θέση σας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών », πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ράμα είπε ότι η Αλβανία είναι «περήφανη» που στέκεται δίπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «σημαντική στιγμή».
«Για εμένα και για εμάς στην Αλβανία, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή γιατί, όπως πιστεύω, γνωρίζετε ότι έχουμε αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία από την πλευρά μας εδώ και μερικά χρόνια και ζητάμε και από τις άλλες χώρες της περιοχής να συμμετάσχουν και να συμβάλλουμε όλοι μαζί για έναν ασφαλή δρόμο επικοινωνίας και να θέσουμε αυτόν τον δρόμο επικοινωνίας πολύς κρίσιμης υπηρεσίας στο χέρι της Αλβανίας και των θεσμικών οργάνων των δυνάμεών ασφαλείας μας και να μην επιτρέψουμε ότι αυτό μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο από τρίτους παράγοντες που μερικές φορές είναι κακοήθεις », είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια