Ανοίγει ο διαγωνισμός για την κατασκευή αεροδρομίου στο Δήμο Φοινίκης


Το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας ανοίγει τη διαδικασία με την οποία μια εταιρεία θα κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου των Αγίων Σαράντα.
Η υπουργός Balluku είπε ότι οι προσφορές θα να υποβληθούν έως τις 23 Σεπτεμβρίου και υπογράμμισε ότι το κόστος κατασκευής θα είναι περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ.

Μια προκαταρκτική μελέτη για την κατασκευή αυτού του αεροδρομίου διεξήχθη αρχικά το 2010 μέσω ιδιωτικής επένδυσης όπου το κράτος δεν θα έχει οικονομικές εγγυήσεις για την αποζημίωση του αριθμού των επιβατών.

Η υπουργός υποδομών είπε ότι το αεροδρόμιο θα χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό, για πτήσεις μετ 'επιστροφής Άγιοι Σαράντα-Κούκες και θα παραμείνει ανοιχτό κατά τη θερινή περίοδο, περίπου 7-8 μήνες το χρόνο.

Το αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στο χωριό Βρυώνι, του Δήμου Φοινικαίων, στην είσοδο των Αγίων Σαράντα, κατά μήκος του οδικού άξονα Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα.
Το μήκος του διαδρόμου θα είναι 2.200 μέτρα, ενώ το αεροδρόμιο αναμένεται να μεταφέρει 150.000 επιβάτες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια