Η ατζέντα της επίσκεψης Μέρκελ στα Τίρανα

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η Μέρκελ επέλεξε την Αλβανία, ως το σημείο συνάντησής της με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της «διαδικασίας του Βερολίνου».

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τους αρχηγούς κυβερνήσεων των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην αλβανική πρωτεύουσα Τίρανα, προηγουμένως, όμως, θα επισκεφθεί το Βελιγράδι.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Μαρτίνα Φίτς, η καγκελάριος θα συναντηθεί επίσης στο Βελιγράδι με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Στα Τίρανα, εκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θα συναντηθεί σε διμερείς συνομιλίες με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Βοσνίας, του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου και της Βόρειας Μακεδονίας.

Αναφορικά με τις προσδοκίες της καγκελαρίου σε αυτό το ταξίδι, η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Μαρτίνα Φίτς, τόνισε ότι η καγκελάριος θα μιλήσει για την "Κοινή Περιφερειακή Αγορά". Υπενθύμισε ότι όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχουν δεσμευτεί στην τελευταία τους τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία της καγκελαρίου Μέρκελ, στις 5 Ιουλίου φέτος, ότι θα προχωρήσουν στην εφαρμογή της.

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια