Δήμος Φοινίκης: 2η συνάντηση για το κτηματολόγιο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση με φορείς της τοπικής Διεύθυνσης Κτηματολογίου των Αγίων Σαράντα, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στο δημαρχείο Φοινικαίων, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία έγινε παρουσία του δημάρχου Φοινικαίων, κου Χρήστου Κίτσου,του βουλευτή και ιατρού κου Νίκου Κούρη, της διευθύντριας Κτηματολογίου κας Αίντα Ντέμι, ενόσω και των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων, ήταν η πλήρης ενημέρωση για τα προβλήματα που χωλαίνουν την τοπική κοινωνία και εντοπίζονται κυρίως σε 12 κοινότητες στην επικράτεια του Δήμου μας.

Στην συνάντηση ο κος Κίτσος, εξήρε την ανάγκη έναρξης λειτουργίας γραφείου Κτηματογράφησης με έδρα το δήμο Φοινικαίων, για την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Παράλληλα ενημέρωσε ότι, έως τώρα έχει καταγραφεί μόνο το 15% των ιδιοκτησιών. Εν συνεχεία η συζήτηση εμπλουτίστηκε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής δασών, βοσκοτόπων από την εταιρεία DATECH και την έναρξη της διαδικασίας νομιμοποίησης της εγγραφής κατοικιών στην κοινότητα Φοινίκης.

Τέλος, δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για άμεσες λύσεις σε καταστάσεις που εμφανίζουν παθογένεια εκ της αρχικής εγγραφής των ακινήτων της κοινότητας Μπραϊλάτι, από τους προλαλήσαντες.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια