Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά το νέο σημερινό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.
Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, ανέφερε.

Ειδικότερα:
  • Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.
Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού. «Η τρίτη δόση θωρακίζει. Από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενηλίκους που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο. Να προστρέξουμε για την τρίτη δόση» υπογράμμισε.
Ο Θάνος Πλεύρης συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Βασική σκέψη της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοοριστικά μέτρα. Θα επεκτείνουμε όλη την καμπάνια των εμβολιασμών».
«Θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα με περιορισμούς που θα αφορούν τους ανεμβολιασμένους πολίτες», είπε ακόμα.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια