Ο Ράμα συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την επίσκεψη στο Βατικανό


Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα συναντήθηκε σήμερα με τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βατικανό. Η επίσκεψη γίνεται στα 30 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ Αλβανίας και Βατικανού.

Ο Ράμα συνοδευόταν από τη γυναίκα και τον γιο του. Παρούσα ήταν και η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Olta Xhacka.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αγία Έδρα, ο Ράμα τοποθέτησε λουλούδια στον τάφο του Πάπα Κλήμη ΙΔ', ο οποίος ήταν αλβανικής καταγωγής.
Γεννημένος στις 23 Ιουλίου 1649 στο Urbino, ο Giovanni Francesco Albani ήταν ο πρώτος απόγονος του Carlo Albani και της Elena Mosca. Οι Albani ήταν μια οικογένεια ευγενών αλβανικής καταγωγής, ενώ η μητέρα του Έλενα ανήκε στην οικογένεια των Μαρκησίων της Mosca του Πέζαρο, αρχαίας καταγωγής από τη Λομβαρδία.

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Ράμα έδωσε στον Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν το Μεγάλο Κορδόνι με ένα Αστέρι για τη Δημόσια Αναγνώριση στο πλαίσιο της επετείου των διπλωματικών σχέσεων.
«Επί αιώνες, η Καθολική Εκκλησία έχει αναλάβει αδελφικές πράξεις για τη χώρα μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αδελφότητα μας που εδώ και 30 χρόνια ενώνει στη διεθνή σκηνή την Αγία Έδρα και τη Δημοκρατία της Αλβανίας», είπε ο Ράμα.

Ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν ευχαρίστησε τον Ράμα για το μετάλλιο, προσθέτοντας ότι ο παπισμός θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον θρησκευτικό διάλογο στην πορεία ολοκλήρωσης με τα ευρωπαϊκά έθνη.
«Αυτή η χειρονομία αναγνωρίζει τι κάνει η Αγία Έδρα για την Αλβανία», είπε ο καρδινάλιος.
Ευχαρίστησε επίσης την Αλβανία για την παροχή καταφυγίου στους Αφγανούς που απομακρύνθηκαν, ως «παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια