Δερβιτσάνη: Εκδήλωση του Δήμου Δρόπολης για την επέτειο ίδρυσης του τάγματος «Θανάσης Ζήκος»

Ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου, με μια σεμνή εκδήλωση, λόγω της πανδημίας από τον Covid 19, τίμησε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2021 τους συμπατριώτες μας Ήρωες και Παλαίμαχους ,που έδωσαν τη ζωή τους και πολέμησαν ηρωικά ενάντια της ναζιστικής και φασιστικής λαίλαπας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Δρόπολης τίμησε την 78η Επέτειο από την ίδρυση του Τάγματος " Θανάσης Ζήκος", το οποίο ιδρύθηκε στη Δερβιτσανη στις 23 Νοεμβρίου 1943.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα για το νομό Αργυροκάστρου, Shkelqim Guce, μέλη της Δημοτικής Αρχής και άλλα μέλη του Συλλόγου.

Η Εκδήλωση άρχισε με τους Ύμνους, αλβανικός κι ελληνικός, ενώ στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο των Αγωνιστών, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Μεγάρου.

Εκατοντάδες Δροπολίτες, Πωγωνίσιοι και μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από άλλες περιοχές αγωνίστηκαν στο Τάγμα " Θανάσης Ζήκος" για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους, αφού έπεσαν στο πεδίο της μάχης.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια