Δήμαρχε Δρόπολης, αυτή τη φορά να μην μείνουμε μόνο στα συλλυπητήρια

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Δεβιτσάνης, της Δρόπολης και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας γενικότερα, από τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 12χρονη Χρυσάνθη το βράδυ της Κυριακής. Ο λόγος φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλικία, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της. Εξίσου σημαντικός λόγος είναι και το γεγονός πως τα βαθύτερα αίτια της τραγωδίας αυτής έχουν να κάνουν με το γεγονός πως η Δρόπολη βυθίζεται στο σκοτάδι για πολλές ώρες και αυτό επαναλαμβάνεται σε όλα τα χρόνια της αλβανικής μεταπολίτευσης, τα οποία πλέον είναι πολλά.

Συλλυπητήριο μήνυμα υπήρχε και από τον Δήμαρχο Δρόπολης, Δημήτρη Τόλη και από το δημοτικό συμβούλιο, όπως είθισται και επιβάλλουν τα νεκρικά έθιμα.
Όμως κύριε Δήμαρχε, αυτή τη φορά δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο στα συλλυπητήρια, πρέπει κάτι να γίνει με το σοβαρότατο πρόβλημα με τις πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, που εκτός του ότι κάνουν πολύ δύσκολη τη διαβίωση στα χωριά του Δήμου -του οποίου είστε επικεφαλής- φθάσαμε στο σημείο να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Μπορεί βέβαια κάποιος να ισχυριστεί πως δεν είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής το ηλεκτρικό ρεύμα και πιθανότατα έτσι είναι. Οφείλει όμως η δημοτική αρχή να καταγγείλει αυτόν του οποίου είναι αρμοδιότητα, φροντίζοντας για την επιβίωση των δημοτών της.
Σε κάθε περίπτωση η σιωπή δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Η διοίκηση ενός δήμου δεν είναι μόνο για τα εύκολα και τις φωτογραφίες. Υπάρχουν δυσκολίες και πρέπει να υπάρχουν και συγκρούσεις όταν το επιβάλλει το συμφέρον του λαού που εκλέχθηκε για να υπηρετεί.

Στις προεκλογικές περιόδους οι πολιτικοί είναι ιδιαίτερα ομιλητικοί, πιθανόν όμως τότε να μην φθάνει αν κατά τη διάρκεια της θητεία τους έχει επικρατήσει εκκωφαντική σιωπή.
Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους πολιτικούς. Καλώς ή κακώς όμως ο μοναδικός εκλεγμένος αυτή τη στιγμή στη Δρόπολη -από τη στιγμή που δεν έχει βουλευτή - είναι ο Δήμαρχος Δημήτρης Τόλης, στον οποίον πέφτει το βάρος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πιέσει εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση με την ηλεκτρική ενέργεια. 

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια