Σύσκεψη Διοικητικών Επιτροπών των Δήμων Δρόπολης και Λιμποχόβου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημοτικό Μέγαρο η σύσκεψη Διοικητικών Επιτροπών Δήμου Δρόπολης & Πωγωνίου και Δήμου Λιμποχοβου για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, βάσει της Αποφάσεων της Κυβέρνησης 327/2021.

Ήταν η σύσκεψη του Συντονιστικού Μηχανισμού Καταγγελίας Υποθέσεων Άσκησης Βίας εις βάρος των Γυναικών και στην Οικογένεια, των δύο Δήμων, όπου ήταν και μια καλή ευκαιρία ανταλλαγής εμπειρίας , με στόχο τη βελτίωση αποδοτικότητας στο άμεσο μέλλον για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ωστόσο, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα για τις μέχρι τώρα επιτεύξεις, καθώς και προκαθορίστηκαν οι τομείς βελτίωσης στη λειτουργία των δύο θεσμικών οργάνων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Δροπολης & Πωγωνιου και Λιμποχοβου, η Σύμβουλος του UNDP, εκπρόσωποι από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργυροκάστρου, από το Αστυνομικό Φυλάκιο Δρόπολης, από το Αστυνομικό Φυλάκιο Λιμποχοβου, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εργασίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικών Υποθέσεων, τη Διεύθυνση Παιδείας Φοινίκης και Δροπολης, Περιφερειακή Διεύθυνση Υγειονομικής Ασφαλείας, τα Υγειονομικά Κέντρα Κάτω Δρόπολης και Άνω Δρόπολης, κ.λ.π.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου σε συνεργασία με το Δήμο Λιμποχοβου και με την υποστήριξη του Γραφείου UNDP στην Αλβανία , καθώς και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, στα πλαίσια του Κοινού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών " Να δώσουμε τέλος στη ΒΙΑ εις βάρος των Γυναικών στην Αλβανία" , το οποίο χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση της Σουηδίας.

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια