Επετειακή εκδήλωση του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»

«Το Κόμμα των Ελλήνων είναι παρόν εδώ και 12 χρόνια στις εξελίξεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και προσφέρει ταπεινά στην πράξη το έργο του τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην βουλή. Δίνει αγώνα καθημερινό για την ανάπτυξη του τόπου, για την βελτίωση της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα ,για την προστασία των περιουσιών και την εφαρμογή των δικαιωμάτων όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς διατάξεις για τις μειονότητες.
Στο δρόμο του βρήκε πολλές δυσκολίες, πολλά εμπόδια, αλλά άντεξε και έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον τόπο», τόνισε στην επετειακή εκδήλωση του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ο πρόεδρος του Κόμματος και ταυτόχρονα Δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος, που διοργανώθηκε στο Καραχάτζι.

Στην εκδήλωση αυτή, όπου ευλογήθηκε από τον πάτερ Βασίλειο και η πίτα της χρονιάς ,συμμετείχαν μέλη και φίλοι του κόμματος, καλεσμένοι από άλλες πολιτικές δυνάμεις του χώρου αλλά και από την Ελλάδα.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας χαιρέτισε ο βουλευτής της Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη θετική εξέλιξη που είχε πρόσφατα το θέμα της συνταξιοδότησης των Βορειηπειρωτών στην Ελλάδα.

Ο Βουλευτής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κύριος Νίκος Κούρης, που είναι και αντιπρόεδρος του Κόμματος υπογράμμισε ότι η πορεία του κόμματος εξαρτάται από το κατά πόσο εμείς θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας να εξυπηρετήσουμε μέχρι τέλος τα συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Μέχρι στιγμής αποδείξαμε ότι έχουμε λάβει τις σωστές αποφάσεις και με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε. Η υποχώρηση και η αποχή από τον αγώνα εμάς δε μας ταιριάζει.
Ο Δήμαρχος Αγίων Σαράντα κύριος Αρντιάν Γκούρμα, αξιολογώντας ως θετική την πορεία του κόμματος των Ελλήνων, αναφέρθηκε στη συναδελφική συνεργασία με το Δήμαρχο Φοινικαίων στο θέμα του τουρισμού για την προβολή και αξιοποίηση των πολιτιστικών και άλλων αγαθών των δύο δήμων με στόχο τη δημιουργία μετώπων εργασίας και ανόδου του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής.

Χαιρέτισε την εκδήλωση και ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κύριος Μιχάλης Γκίκας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του που συνεχώς συνεργάζεται με το Κόμμα των Ελλήνων για την επίλυση διαχρονικών ή καθημερινών προβλημάτων των Ελλήνων κατοίκων στις όμορες περιοχές.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια