«Νέος Κώδικας Δεοντολογίας» στην κυβέρνηση Ράμα

Ένας νέος νόμος ενδέχεται να καταστήσει παράνομη τη συνάντηση υπουργών και επιχειρηματιών της Αλβανίας .
Επιπλέον, τα μέλη της κυβερνήσεως θα πρέπει να αρνούνται πληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια από μεμονωμένες ή/και ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και να πηγαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια κατά τις εργάσιμες ώρες.

Επιπλέον, απαγορεύεται αυστηρά στους υπουργούς να παίζουν τυχερά παιχνίδια ή ακόμη και να εισέρχονται σε ενώσεις τυχερών παιγνίων.
Οι υπουργοί πρέπει επίσης να ακολουθούν αυστηρά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εάν κάποιο μέλος του υπουργικού συμβουλίου συλληφθεί να παραβιάζει οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα, πρέπει να ζητήσει επίσημη συγγνώμη από το κοινό, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απομάκρυνση από τα καθήκοντά του.
Ο νέος κανονισμός που τέθηκε σε ισχύ στις 29 Απριλίου αποκαλύφθηκε αρχικά από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, αφού κέρδισε για τρίτη συνεχή θητεία, και εγκρίθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο «Νέος Κώδικας Δεοντολογίας» επιτρέπει συναντήσεις με επιχειρηματικές ομάδες αλλά μόνο υπό την επίβλεψη 2 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι σημειώνουν τα ονόματα των παρευρισκομένων και μεταγράφουν το κύριο μέρος της συζήτησης σε ειδικό μητρώο.
Επιπλέον, οι υπουργοί δεν θα μπορούν πλέον να πετούν επαγγελματικά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, να χρησιμοποιούν το VIP Lounge Area στο αεροδρόμιο ή να χρησιμοποιούν το επίσημο κρατικό αυτοκίνητο για προσωπικές υποθέσεις.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός απαγόρευσε επίσης τη διοργάνωση πάρτι για το προσωπικό και τις διακοπές στο εξωτερικό με κεφάλαια που ελήφθησαν από τον προϋπολογισμό.
Η μετάβαση σε μπαρ και εστιατόρια θα επιτρέπεται μόνο σε εθνικές εορτές και σε ειδικές οικογενειακές περιστάσεις.

Όλα τα δώρα που λαμβάνουν οι υπουργοί θα πρέπει να εκτίθενται ως διακοσμητικά ή να υποβάλλονται στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ο νέος κανονισμός θα επηρεάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, θα αποφύγει την ανάρμοστη συμπεριφορά σε μπαρ και εστιατόρια, ακατάλληλα περιβάλλοντα, συναντήσεις ομάδων συμφερόντων ή ανάρτηση ακατάλληλου περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον χώρο εργασίας τους.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια