Καταδικάζουν τη συμπεριφορά Ράμα οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα»

Οι «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» καταδίκασαν τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα προς τον δημοσιογράφο Κλέβιν Μούκα κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Ο εκπρόσωπος του RSF στη Γερμανία, Μπίργκερ Σουτς, δήλωσε στη DW ότι η συμπεριφορά του Ράμα καταδεικνύει μια πολύ προβληματική κατανόηση του πρωθυπουργού για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου.

Πρόσθεσε ότι αντί να αποκλείει δημοσιογράφους από συνέδρια, ο Ράμα θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις και να εργαστεί ενεργά για τη βελτίωση της ελευθερίας του Τύπου στην Αλβανία.
Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) καταδικάζουν τη δήλωση του Έντι Ράμα για τον αποκλεισμό του δημοσιογράφου Κλέβιν Μούκα για τρεις μήνες από τις συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού για φερόμενη ανήθικη συμπεριφορά. Η RSF καταδικάζει επίσης το σκεπτικό πίσω από αυτό το βήμα ως μέτρο για την επανεκπαίδευση του Μούκα.

Η RSF καταδικάζει επίσης την άρνηση του Ράμα να επιτρέψει στην Υπουργό Εξωτερικών Olta Xhaçka να απαντήσει στην ερώτηση του Μούκα σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της θέσης της ως υπουργού και του γεγονότος ότι ο σύζυγός της είναι στρατηγικός επενδυτής.
Αντί να αποκλείει δημοσιογράφους από συνεντεύξεις τύπου και να τους προσβάλλει, ο Έντι Ράμα θα πρέπει να απαντά σε ερωτήσεις και να εργαστεί ενεργά για τη βελτίωση της ελευθερίας του Τύπου στην Αλβανία. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν τα Τίρανα θέλουν να γίνουν μέρος της κοινότητας αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Σούτς


👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια