Από που και εως που ο Μητσοτάκης “κολλητός” του Ράμα

Κατά την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης σε ερώτηση του απεσταλμένου του “Πρωινού Λόγου” για το εάν “θα πει «ναι» στην είσοδο της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός της γείτονος Έντι Ράμα είναι ουσιαστικά «δορυφόρος» του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Τ. Ερντογάν”, ο έλληνας πρωθυπουργός μετά χαράς επανέλαβε για άλλη μια φορά τη θέση της κυβέρνησης πως “η πρόσδεση της Αλβανίας στο ευρωπαϊκό άρμα είναι προς όφελός μας. Και γι’ αυτό και προσωπικά υποστήριξα την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και για την Αλβανία και για τη Βόρεια Μακεδονία, για να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα και με κάποιο ουσιαστικό τρόπο να προσδέσουμε την Αλβανία στο ευρωπαϊκό άρμα».

Ενώ ο απεσταλμένος του “Π.Λ.” του ζήτησε να χαρακτηρίσει τον αλβανό πρωθυπουργό, περιμένοντας απ΄αυτόν πιθανόν μια απάντηση του Ράμα σε σχέση με τον Ερντογάν, ο Μητσοτάκης, ειλικρινής όπως ο ίδιος σημειώνει, απάντησε πως “Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας. Προσωπικά έχω μια καλή σχέση μαζί του, θέλω να είμαι ειλικρινής, και νομίζω ότι είναι προς όφελός μας να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τις διμερείς μας σχέσεις, ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μια Εθνική Ελληνική Μειονότητα η οποία πρέπει να τυχαίνει προστασίας. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο έχω καταστήσει απολύτως σαφές στον Αλβανό Πρωθυπουργό και προφανώς θα καθορίσει και τη στάση μας κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, τις γνωστές τοις πάσι δύσκολες ελληνο-αλβανικές σχέσεις, να τις μετράει με τις καλές προσωπικές σχέσεις που έχει με τον σοσιαλιστή Έντι Ράμα. Από που και έως που; Δεν ήταν ο Ράμα πριν από μια δεκαπενταετία που μπλόκαρε τη συμφωνία για τη θάλασσα, δεν είναι ο Ράμα 9 χρόνια στην εξουσία έστειλε τις ελληνοαλβανικές σχέσεις στα τάρταρα, δεν είναι ο Ράμα που με τις πολιτικές του ξεπούλησε και ξεπουλάει γη Βορειοηπειρωτών; κλπ. κλπ.

Δεν μπορεί πλέον ο κάθε έλληνας πρωθυπουργός να κρύβεται πίσω από φράσεις του τύπου “ότι υπάρχει μια Εθνική Ελληνική Μειονότητα η οποία πρέπει να τυχαίνει προστασίας…” φράση που δυστυχώς επαναλαμβάνεται και από άλλους θεσμικά υπεύθυνους, απλά ως ποίημα, αλλά να δει την κατάσταση κατάματα. Κι αυτή δυστυχώς κάθε μέρα χειροτερεύει…

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια