Επίτιμος δημότης Δρόπολης η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα

Διοργανώθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στο Δημοτικό Μέγαρο η τελετή παράδοσης του Τίτλου «Επίτιμη Δημότης» Δρόπολης και Πωγωνίου, που απονεμήθηκε στην Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία,  Σοφία Φιλιππίδου.
Υλοποιήθηκε έτσι η πρόσφατη ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, μετά από πρόταση του Δημάρχου, Δημήτρη Τόλη.

Η Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επιφύλαξαν θερμή και παραδοσιακή υποδοχή στη Πρέσβη και τους συνεργάτες της στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας της Ελλάδας, Γιώργος Αμυράς, ο Επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, καθώς κι ο Νίκος Νίκας με καταγωγή από τη Βόδριστα Άνω Δρόπολης, ως εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης του Εκδοτικού Οίκου «Νίκας» με έδρα την Αθήνα.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, αναφέρθηκε στην προσφορά της κυρίας Φιλιππίδου προς τους κατοίκους του Δήμου στην περίοδο της πανδημίας από τον Covid 19, κι όχι μόνο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο άμεσο μέλλον, ως Δροπολίτισσα και Πωγωνίσσια πλέον, θα είναι η καλύτερη Πρέσβης που θα μεταλαμπαδεύσει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Από την πλευρά της, η Κυρία Σοφία Φιλιππίδου, ευχαρίστησε από καρδιάς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ύψιστη Τιμή που της έκαναν, ενώ, εξέφρασε την υπόσχεση πως πολύ σύντομα θα είναι και πάλι κοντά τους, υπό την ιδιότητα του συνδημότη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια