Την Βόρεια Ήπειρο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Αμερικής

Από αριστερά διακρίνονται οι Πάνος Λιούλιος, Γιώργος Νάνης, Δημήτρης Τόλης, Ιωάννης Κατσίμπαρης, Σταύρος Ζιώγκας και Παναγιώτης Δεύτος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

Τριμελής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής με επικεφαλής τον πρόεδρο Ιωάννη Κατσίμπαρη επισκέφθηκε την Ήπειρο την Βόρειο Ήπειρο και ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για την κατάσταση και τις ανάγκες των Βορειοηπειρωτών προκειμένου να τις ιεραρχήσουν και το πιο σημαντικό να εξετάσουν τρόπους κάλυψης των αναγκών τους.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Δρόπολη, το Αργυρόκαστρο, την Φοινίκη, την Χειμάρρα και τις άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου και συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Ομόνοιας, τους δημάρχους, καθώς επίσης και με απλούς Βορειοηπειρώτες.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής:
Από αριστερά διακρίνονται οι Άντρια και Ιωάννης Κατσίμπαρης, Δημήτρης Τόλης, Σταύρος Ζιώγκας και Γιώργος Νάνης.

Στις αρχές του μήνα, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής επισκέφτηκε εν συντομία τα πάτρια εδάφη της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα την Βόρειο Ήπειρο!
Η αντιπροσωπεία, απαρτιζόμενη από τον πρόεδρο της ΠΟΑ κ. Ιωάννη Κατσίμπαρη, τον αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Νάνη και το μέλος του συμβουλίου κ. Σταύρο Ζιώγκα συνάντησε τον δήμαρχο Δρόπολης & Πωγωνίου κ. Δημήτριο Τόλη, τον δήμαρχο Φοινίκης κ. Χρήστο Κίτσο και τον αντιπρόεδρο της Ομόνοιας κ. Διονύση Μπελέρη.

Επίσης είχαν και την ευκαιρία να συναντήσουν τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρη Σαχαρίδη.
Κατά την επίσκεψη στα χωριά της Δρόπολης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑ είχε και σύντομες συναντήσεις με Έλληνες Βορειοηπειρώτες, μεταξύ άλλων και με τον κ. Μιχαήλ Μάνο, Έλληνα Βορειοηπειρώτη πατριώτη που δυστυχώς βίωσε την βαρβαρότητα των φυλακών του απάνθρωπου κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα!
Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Γιάννης Κατσίμπαρης και ο δήμαρχος Δρόπολης Δημήτρης Τόλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

Ο δήμαρχος κ. Τόλης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία στο δημαρχιακό μέγαρο στους Γεωργουτσάτες όπου μετά από το παραδοσιακό Ηπειρώτικο τσιπουράκι και λουκούμι συζήτησαν για προβλήματα της μειονότητας όπως το περιουσιακό, το νόμο περί απογραφής, προβλήματα της πανδημίας, θέματα παιδείας και ελληνομάθειας κ.λ.π. Ο δήμαρχος πληροφόρησε την αντιπροσωπεία για τρέχοντα και μελλοντικά έργα του δήμου.
Η συνάντηση με τον δήμαρχο Φοινίκης κ. Κίτσο έγινε στην πόλη των Ιωαννίνων όπου η αντιπροσωπεία είχε την τιμή να ακούσει από τον δήμαρχο τα θέματα που απασχολούν τον δήμο αλλά και τους ομογενείς γενικά. Ο δήμαρχος πληροφόρησε για έργα και προγράμματα του δήμου και απηύθυνε θερμή πρόσκληση η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Φοινίκης.

Η αντιπροσωπεία μετέβη επίσης στην πόλη της Χειμάρρας όπου είχε συνάντηση και δείπνο με τον αντιπρόεδρο της Ομόνοιας κ. Μπελέρη. Ο κ. Μπελέρης ξενάγησε εν συντομία την αντιπροσωπεία στο πανέμορφο παραλιακό μέτωπο της πόλης και συζήτησε μαζί της για τα καυτά θέματα που απασχολούν τους Χειμαρριώτες όπως και την Ελληνική ομογένεια γενικά.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Νάνης, Ιωάννης Κατσίμπαρης, Δημήτριος Σαχαρίδης (γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο) και Σταύρος Ζιώγκας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, κ. Ιωάννης Κατσίμπαρη, εγγυήθηκε την συμπαράσταση και υποστήριξη της Ομοσπονδίας στους Χειμαρριώτες και λοιπούς Έλληνες Βορειοηπειρώτες.
Κατά την επίσκεψη στην παλαιά πόλη του Αργυροκάστρου, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος όπου και είχε σύντομη συνάντηση γνωριμίας με τον καινούργιο Γενικό Πρόξενο κ. Σαχαρίδη. Ο πρόεδρος του ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο για το έργο του όπως και καλή συνεργασία στο μέλλον.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΑ έμεινε για ακόμα μια φορά έκπληκτη από την φιλοξενία των ομογενών μας της Βορείου Ηπείρου αλλά και τις φυσικές ομορφιές και τοπία αυτού του γεωγραφικού μέρους της πατρίδος μας.
Εγγυήθηκε ότι θα μεταφέρει τον παλμό αλλά και τα αιτήματα και προβλήματα των συμπατριωτών μας στο υπόλοιπο συμβούλιο και θα μεριμνήσει προς κατά το δυνατόν λύση αυτών.
Ο Ιωάννης Κατσίμπαρης, αριστερά, και ο Δημήτρης Τόλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Σταύρος Ζιώγκας,, Διονύσης Μπελέρης, Ιωάννης Κατσίμπαρης και Γιώργος Νάνης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Νάνης, Χρήστος Κίτσιος (δήμαρχος Φοινίκης) και Ιωάννης Κατσίμπαρης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.
Ο Σταύρος Ζιώγκας με τον Ιωάννη Κατσίμπαρη και την σύζυγό του Άντρια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Νάνης, Ιωάννης και ΄Άντρια Κατσίμπαρη και Σταύρος Ζώγκας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ιωάννης Κατσίμπαρης στο Αργυρόκαστρο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Νάνης, Χρήστος Κίτσιος (δήμαρχος Φοινίκης και ο Ιωάννης Κατσίμπαρης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.
Ο Ιωάννης Κατσίμπαρης με την σύζυγό του Άντρια στο Αργυρόκαστρο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια