Λιβαδειά: Έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων

Στις 30 Σεπτεμβρίου έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο "Κατίνα Παππά" στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων τα εγκαίνια της έκθεσης "Εύφωνες Μνήμες", με μουσικά όργανα της ελληνικής και παγκόσμιας  παράδοσης, από τη συλλογή του συνθέτη και φιλόλογου Σάκη Παπαδημητρίου, να ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στα μονοπάτια παραδοσιακών-λαϊκών μουσικών οργάνων μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον Π.Σ. Άγιος Κοσμάς Λιβαδειάς, με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, του Δήμου Φοινικαίων και του Δήμου Δρόπολης, παρουσιάστηκε η εξέλιξη και ποικιλομορφία των οργάνων που εμπλούτισαν τη μουσική παράδοση του ελληνικού λαού ανά τους αιώνες.
Ο Γραμματέας Πρεσβείας Π. Αναγνωστόπουλος υπενθύμισε τη σημασία της μουσικής ως κλασικής αξίας του ελληνισμού, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή της στη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Πρόξενος της Ελλάδας στα Τίρανα κα Ευγενία Μπλέτα, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριος Σαχαρίδης, ο δήμαρχος Φοινικαίων, Χρήστος Κίτσος, ο βουλευτής Νίκος Κούρης, ο διευθυντής του Γραφείου Παιδείας Φοινίκης-Δρόπολης, ήσος Λούτσης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, κ.α.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια