Αλβανία: Η τουριστική περίοδος επεκτείνεται πέρα ​​από τους καλοκαιρινούς μήνες

Η τουριστική περίοδος επεκτείνεται πέρα ​​από τους παραδοσιακούς καλοκαιρινούς μήνες, με τους ξένους να επιλέγουν την Αλβανία όλο το χρόνο.
Τα στοιχεία της INSTAT δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 ο αριθμός των συνολικών επισκεπτών αυξήθηκε κατά 39,7%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν οι επισκέπτες μη κάτοικοι, με 45,6%. Ο αριθμός των μόνιμων επισκεπτών αυξήθηκε επίσης κατά 30,9%.
Οι μη κάτοικοι τουρίστες είναι αυτοί που στην πραγματικότητα φέρνουν περισσότερα έσοδα στην οικονομία. Τα στοιχεία της INSTAT δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 15,9%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αυτός ο δείκτης επηρεάζεται πλήρως από ξένους. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους αυξήθηκε κατά 23,7%, ενώ αυτός των κατοίκων μόνο κατά 0,8%.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, σημειώθηκε αύξηση στο σύνολο των επισκεπτών κατά 39,7%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο αριθμός των επισκεπτών κατοίκων που φιλοξενήθηκαν στην Κεντρική Περιφέρεια παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 84,6%.

Στις Παράκτιες Περιοχές, ο δείκτης αυτός έχει αυξηθεί κατά 44,8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο αριθμός των μόνιμων επισκεπτών που έχουν φιλοξενηθεί σε Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση με 31,3%.

Σχετικά Θέματα

Σχόλια