Κυριάκο, βρες γκόμενα!

Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σήμερα πολύ άσχημη -με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ξαφνική κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη- και αυτό φάνηκε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου είχε τα μαύρα του τα χάλια.
Φαντάσου να είσαι το ζαβό παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να ξέρεις πως ποτέ δεν θα γίνεις ο άνδρας που είναι η αδελφή σου αλλά, παρ’ όλα αυτά, να καταφέρνεις να γίνεις πρωθυπουργός επειδή το αντίπαλο κόμμα αποδείχτηκε ανίκανο αλλά, κυρίως, επειδή σε στηρίζει σύσσωμη όλη η μαφιόζικη ολιγαρχία του τόπου -που έχει όλα τα ΜΜΕ της χώρας-, και να έχεις και την τύχη να ξεσπάσει πανδημία, οπότε η πανδημία σκεπάζει τα πάντα για δυο χρόνια και εσύ έχεις την τέλεια δικαιολογία για οτιδήποτε σε κατηγορούν.

Τέλεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια χώρα για να παίζει -το τέλειο παιχνίδι για έναν πλούσιο, άεργο, αργόσχολο που του αρέσουν τα ταξίδια- και την περνάει φίνα, χωρίς να υπάρχουν λαϊκές αντιδράσεις και ταραχές.
Και ξαφνικά, εκεί που πιστεύει ο Μητσοτάκης πως το παιχνίδι Ελλάδα είναι δικό του, εμφανίζονται οι κακοί και θέλουν να του πάρουν το παιχνίδι.

Ελάτε για λίγο στην θέση του Μητσοτάκη.

Ναι, ξέρω πως μπορεί να μην έχετε χρήματα για να ψωνίσετε από το σούπερ μάρκετ ή για να πληρώσετε τους λογαριασμούς και την θέρμανση αλλά αυτά είναι πολύ λαϊκά και μπανάλ προβλήματα, οπότε αφήστε τα λίγο στην άκρη και ελάτε για λίγο στην θέση του Μητσοτάκη.

Ελάτε στην θέση του παιδιού που του παίρνουν το παιχνίδι που του έδωσαν και το άφησαν να νομίζει πως θα είναι για πάντα δικό του.
Νιώθετε την απελπισία του ανθρώπου; Νιώθετε την κατάθλιψή του;

Τι μπορεί να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα που οι χορηγοί του αποφάσισαν πως η μαριονέτα Μητσοτάκης είναι καμένη;
Τι μπορεί να κάνει ο Κυριάκος τώρα που βλέπει τον Μαρινάκη να έχει αποφασίσει πως του είναι άχρηστος πια;
Τι μπορεί να κάνει ο Κυριάκος τώρα που οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον θεωρούν βαρίδι και αναζητούν ήδη τον νέο αρχηγό που θα τους οδηγήσει στο να διατηρήσουν τις θέσεις τους και την πρόσβαση στη μάσα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή τη στιγμή ένα πολιτικό πτώμα. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Πανδημία δεν υπάρχει πια, ο Ερντογάν απειλεί αλλά δεν κινείται, ο Μητσοτάκης δεν έχει να πιαστεί από πουθενά.

Ο Κυριάκος μπορεί να σωθεί μόνο αν βγάλει γκόμενα.
Κυριάκο, βρες γκόμενα.
Μόνο έτσι έχεις μια ελπίδα να παραμείνεις πρωθυπουργός.

Και κοίτα να βρεις ένα λαϊκό κορίτσι, όχι μια από αυτές τις ξενέρωτες και ντεκαβλέ ζάπλουτες που συναναστρέφεσαι από τη μέρα που γεννήθηκες.
Προσοχή, μην τα φτιάξεις με αεροσυνοδό, γιατί θα γίνεις ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο.

Κυριάκο, βρες ένα λαϊκό κορίτσι, μια κοπέλα που δουλεύει στον πάγκο της λαϊκής, μια λουλουδού, κάποια που κάνει τρεις δουλειές για να ταΐσει τα εφτά ορφανά αδέλφια της -σαν τη Βουγιουκλάκη στη Μανταλένα- και μπορεί να παραμείνεις πρωθυπουργός.
Οι Έλληνες είναι βαθύτατα συναισθηματικοί και γουστάρουν ιστορίες αγάπης με το πλουσιόπαιδο που τα βροντάει όλα κάτω και παντρεύεται τη φτωχιά που δεν έχει βρακί ν’ αλλάξει.

Οι Έλληνες θα σε ψηφίσουν μαζικά Κυριάκο, αν νιώσουν πως είσαι ερωτευμένος με κάποιον πέρα από τον εαυτό σου.
Βρες το λαϊκό κορίτσι και βγες στην Τατιάνα να μιλήσεις για τον έρωτά σου, όπως όταν είχες βγει στην Τατιάνα, για να μας ενημερώσεις πώς γύρισε η Μαρέβα στο σπίτι.

Κυριάκο, η υπέρκομψη Μαρέβα μαράθηκε και δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα πια· η σωτηρία σου μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μια σχέση με ένα φτωχό λαϊκό κορίτσι, από αυτά τα καλά και ευγενικά κορίτσια που σου φτιάχνουν κι έναν καφέ μετά το κρεβάτι.

Κυριάκο, εγώ σε νιώθω –αν κι εσύ δεν μου έχεις φερθεί καλά– και προσπαθώ να σε βοηθήσω.
Κυριάκο, ακόμα κι αν χάσεις τις εκλογές, θα σου έχει μείνει το κορίτσι. Κι αν είσαι με το κορίτσι, θα είσαι πάντα νικητής.

(Στην Μαρία από την Βαρκελώνη)
/ pitsirikos.net

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια