Λονδίνο: Τύλιξαν με αλβανική σημαία το άγαλμα του Τσόρτσιλ

Οι Αλβανοί έδεσαν τη σημαία τους πάνω από το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ στην πλατεία του Κοινοβουλίου σήμερα καθώς διαμαρτυρήθηκαν για τις δηλώσεις της Σουέλα Μπράβερμαν .
Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και παρέλασαν προς το Παλάτι του Γουέστμινστερ ζητώντας από την κυβέρνηση να τους σεβαστεί ως ανθρώπους και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, δηλώνοντας ότι δεν είναι όλοι οι Αλβανοί εγκληματίες.

Βίντεο που γυρίστηκε στη Γέφυρα του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο δείχνει διαδηλωτές να κρατούν εθνικές σημαίες με τον δικέφαλο αετό και πανό στα χέρια τους.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ αποδοκίμασε τη διαμαρτυρία γράφοντας στο Twitter: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν νοιάζονται σε τίποτα για τη χώρα μας ή τις θυσίες του παρελθόντος. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Λονδίνο είναι ντροπή!».

Η υπουργός Εσωτερικών δέχθηκε πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από κάποιους από το δικό της κόμμα για την έντονη γλώσσα που χρησιμοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα.
Δήλωσε ότι μόνο οι Τόρις ήταν «σοβαροί για να σταματήσουν την εισβολή στη νότια ακτή μας».

Οι Αλβανοί αντιστοιχούν σε 12.000 από τους 40.000 μετανάστες που έφτασαν φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών απέλασε 350 άτομα τον Οκτώβριο, περισσότεροι από 100 από τους οποίους ήταν Αλβανοί υπήκοοι.




Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια