Πώς υποδέχτηκαν οι Βρετανοί τη διαμαρτυρία των Αλβανών στο Λονδίνο;

Αλβανοί μετανάστες διαδήλωσαν χθες στη γέφυρα «Γουέστμινστερ» στο Λονδίνο κατά των δηλώσεων της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία χαρακτήρισε «εγκληματίες» τους Αλβανούς που μετανάστευσαν στη Βρετανία για να γίνουν μέρος των συμμοριών.
Χιλιάδες Αλβανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Κοινοβουλίου όπου κάλυψαν το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ με την κοκκινόμαυρη σημαία. Περισσότεροι από 1.500 Αλβανοί κάλεσαν την βρετανική κυβέρνηση να τους σεβαστεί ως ανθρώπους και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Όμως, καθώς οι Αλβανοί μετανάστες απαιτούσαν τα δικαιώματά τους, Βρετανοί πολιτικοί θεώρησαν τη διαμαρτυρία ως πρόκληση κατά της κυβέρνησης, τη στιγμή που οι βετεράνοι των Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάζονταν για τα καθήκοντά τους για την Κυριακή της Μνήμης.
Η διαδρομή των διαδηλωτών προς την Ντάουνινγκ Στριτ αποκλείστηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.

Ο βουλευτής των Τόρις, Sir John Hayes, δήλωσε στο Mail Online: «Είναι προσβλητικό και σοκαριστικό το γεγονός ότι σε μια εποχή που θυμόμαστε τους δύο ευρωπαϊκούς πολέμους και άλλες συγκρούσεις του 20ού αιώνα, αυτοί οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο ένα άγαλμα του μεγάλου ηγέτη του πολέμου μας Sir Winston Churchill. είναι βαθιά προσβλητικό καθώς συγκεντρωνόμαστε για να τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων αυτό το Σαββατοκύριακο».
Ένας άλλος Τόρις, ο βουλευτής Τομ Χαντ, είπε: «Δεν ξέρω πώς σκέφτηκαν ότι θα τους έκανε αγαπητούς στους ανθρώπους αυτής της χώρας. Πώς νόμιζαν ότι το να βάλουν τη σημαία της χώρας τους σε ένα μνημείο ενός εθνικού ήρωα δεν ήταν παρά προσβλητικό, τρομερό και αντιπαραγωγικό σε αυτό που ήθελαν να πετύχουν;».

Η διαμαρτυρία κράτησε μόνο λίγες ώρες, ενώ ξεχώρισε ο αριθμός των πανό με τις επικριτικές δηλώσεις: «Είμαι Αλβανός, δεν είμαι εγκληματίας, εργάζομαι σκληρά και πληρώνω περισσότερους φόρους από τη σύζυγο του πρωθυπουργού» . «Η Suella πρέπει να σταλεί στη Ρουάντα» ; «Η Suella διαδίδει ψέματα σαν την Cruella» ; «Χρειαζόμαστε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσει συγγνώμη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια