Ποια ήταν η δήλωση Τσίπρα στο Βουκουρέστι το 2019 που επικαλέστηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Αναφορά σε μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα την οποία είχε κάνει από το Βουκουρέστι το 2019, έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς τον επισκέφθηκαν στην Κουμουνδούρου σύλλογοι Βορειοηπειρωτών για τα κάλαντα.

Τι είχε γίνει στο Βουκουρέστι
Υπενθυμίζεται ότι το 2019, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί στη Ρουμανία για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Σερβίας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας, είχε απευθύνει ευθεία προειδοποίηση για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην Ε.Ε., τονίζοντας ότι τα Τίρανα προωθούν αρνητικές ρυθμίσεις για την Ελληνική Μειονότητα στη γειτονική χώρα. «Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία», είχε δηλώσει τότε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «αν ισχύει αυτό, θα είναι μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη».

Αυτό είχε πει αναφερόμενος σε νόμο που είχε ψηφίσει το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας για τη δήμευση των παραθαλάσσιων περιουσιών Ελλήνων της Χειμάρρας. «Είναι μια υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας, που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως, αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν», υπογράμμισε τότε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, η αλβανική κυβέρνηση έπειτα από αυτή τη δήλωση είχε αποσύρει τη σχετική διάταξη.

Σχετικά Θέματα

Σχόλια