Τσίπρας: Εγώ δεν θα οργάνωνα φιέστες χωρίς να έχουν προχωρήσει τα μειονοτικά θέματα στην Αλβανία

Τους λόγους για τους οποίους δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Έντι Ράμα εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας στον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Συλλόγους Βορειοηπειρωτών υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, τιμώντας την παράδοση που θέλει να ακούγονται τα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων.
Μόλις τελείωσαν τα κάλαντα και οι χοροί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχε έναν μικρό διάλογο με τον αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, Γιώργο Τζομάκα, ο οποίος μάλιστα κάλεσε - εκ μέρους του Γενικού Προέδρου της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια- τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βόρεια Ήπειρο.

Για την κατάσταση στη Βόρεια Ήπειρο ο κ. Τζομάκας, είπε ότι «δεν έχουν αλλάξει πολλά ή σχεδόν τίποτα από τη μέρα που κάνατε τη σημαντική εκείνη δήλωση στο Βουκουρέστι» (σ.σ. Στην τετραμερή Ελλάδα-Σερβία-Ρουμανία-Βουλγαρία, στις 29 Μαρτίου 2019).

«Το γνωρίζω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «και ένας από τους λόγους που εγώ δεν αποδέχτηκα την πρόσκληση του φίλου μου Έντι Ράμα ήταν διότι ποτέ δεν θα μπορούσα να δεχτώ, χωρίς να έχουν προχωρήσει τα μειονοτικά θέματα, να οργανώνω φιέστες. Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας πρέπει να συνδυαστεί με πολύ σημαντικά βήματα στο θέμα των δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το περιουσιακό βέβαια ζήτημα της ελληνικής μειονότητας διότι ανθρώπινα δικαιώματα και ΕΕ πάνε μαζί, δεν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Και θα στηρίξουμε τη γειτονική χώρα στην επιλογή της αν βεβαίως και αυτή συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ».

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Θέματα

Σχόλια