Πού πήγε η ευθιξία; Ο αρχηγός καταπίνει την παρακολούθησή του...

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Η χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα, η οποία εθιμικώς παραμερίζει τα πολιτικά γεγονότα, απώθησε από την κορυφή της επικαιρότητας την πιο σημαντική μέχρι τώρα αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων: ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ο «519c στόχος» της ΕΥΠ.
Βεβαίως, για την πλειονότητα των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης δεν φταίνε τα Χριστούγεννα, έτσι κι αλλιώς υποβαθμίζουν ό,τι δεν συμφέρει την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά εξαφάνισαν εντελώς την αποκάλυψη. Και όσα αναφέρθηκαν σ’ αυτήν το έκαναν για να προβάλουν την (μη) απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Είναι η στάση του ίδιου του θύματος. Ο στρατηγός Φλώρος αγνόησε εντελώς την αποκάλυψη που τον αφορά. Απόλυτη σιωπή. Ούτε λέξη.
Η στάση αυτή είναι χειρότερη από αυτήν που τήρησε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης, για τον οποίο έγινε η ίδια αποκάλυψη. Ο Χατζηδάκης δεν αμφισβήτησε την παρακολούθησή του, απλώς εξέφρασε την πίστη του ότι πίσω από αυτήν δεν ήταν ο(προϊστάμενος της ΕΥΠ),πρωθυπουργός. Πρόκειται, φυσικά, για ψοφοδεή στάση, που είναι εντελώς απαξιωτική για πολιτικό πρόσωπο.

Τουλάχιστον ο υπουργός ψέλλισε ότι η υπόθεση είναι δυσώδης. Ο στρατηγός Φλώρος δεν είπε λέξη. Οπότε ανακύπτουν τα εξής δύο ερωτήματα:
1. Πιστεύει ότι η αποκάλυψη είναι ψευδής και, επομένως, είναι ανάξια σχολιασμού; Έχει υποχρέωση να το πει.
2. Πιστεύει ότι η αποκάλυψη είναι αληθής, αλλά δεν εμπλέκεται σ’ αυτήν ο πρωθυπουργός και υπουργοί; Και πάλι έχει υποχρέωση να πει, ώστε να μη σέρνεται μια τόσο βαριά κατηγορία εναντίον αυτών που τον διόρισαν στο ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε την αποκάλυψη η κυβέρνηση (απέφυγε να τη διαψεύσει και βρήκε διέξοδο στην επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ) απλώς την επιβεβαιώνει. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει, φυσικά, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Για την παρακολούθηση υπάρχουν και «ουρές», γι’ αυτό και δεν δίνει εντολή στον εκπρόσωπό του να τη διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά.
Ο στρατηγός Φλώρος γιατί παριστάνει τον Κινέζο; Για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας πρέπει να μιλήσει. Δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Στην περίπτωσή του η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Διαφορετικά θα παγιωθεί η πεποίθηση ότι καταπίνει την παρακολούθησή του, επειδή η κυβέρνηση θα ανανεώσει τη θητεία του. Όμως, αυτό θα ήταν ένα είδος εξαγοράς. Η οποία δεν συνάδει με την αξιοπρέπεια. Δεν ξέρουμε αν η προσωπική του αξιοπρέπεια έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αλλά η αξιοπρέπεια του αξιώματος που φέρει δεν επιτρέπει αυτή τη στάση.
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν δικαιούται να καταπιεί τέτοια προσβολή…

Σχετικά Θέματα

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια