Άρση ασυλίας για Σπυράκη - Καϊλή ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Άρση της ασυλίας των Ευρωβουλευτών Εύας Καϊλή και της εκλεγμένης με τη Νέα Δημοκρατία Μαρίας Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της ΕΕ. Η ανακοίνωση έρχεται από επίσημη σελίδα της ΕΕ. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με το σκάνδαλο Qatar Gate το οποίο έχει οδηγήσει στην σύλληψη της Εύας Καϊλή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.
Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:
«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Σχετικά Θέματα

Σχόλια