Τι αποφάσισε το Προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τις δημοτικές εκλογές

Το Προεδρείο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ, συνεδρίασε, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, με φυσική παρουσία και διαδικτυακή συμμετοχή, με κεντρικά θέματα συζήτησης τις Δημοτικές εκλογές στην Αλβανία στις 14 Μαΐου 2023 και τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 32 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ.

Υπό την προεδρεία του Πρόεδρου της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κ. Βασίλη Κάγιου, πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις επερχόμενες κρίσιμες τοπικές εκλογές στην Αλβανία. Έπειτα από την ενημέρωση του Προέδρου του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλη Ντούλε σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές διεργασίες που διεξάγονται στη χώρα και τις παρεμβάσεις των μελών του Γενικού Προεδρείου αποφασίσθηκε ομόφωνα να τεθούν σε εκλογική ετοιμότητα και εγρήγορση, όλες οι τοπικές δομές της οργάνωσης και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την δυναμική κινητοποίηση αλλά και ευαισθητοποίηση των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που διαμένει στην Αλβανία και στην Ελλάδα. Επιπλέον, τέθηκαν επι τάπητος, οι κρίσιμες και συμπληρωματικές προκλήσεις για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας.

Στη βάση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στα κατά τόπους παραρτήματα της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή και λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας με καταληκτική ημερομηνία την 24 Δεκεμβρίου 2022.

Στις 21 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ, στην οποία επιδιώκεται να έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, σχετικά με τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, για τους δήμους Δερόπολης, Φοινικαίων και Χιμάρας καθώς και η οριστική επικύρωση τους.

Επιπλέον, τα μέλη του Προεδρείου της ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ στάθηκαν στο θέμα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 32 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ και ανέλυσαν διεξοδικά τις ενέργειες που θα προβούν για την άρτια διοργάνωσή τους. Αποφασίστηκε ομόφωνα οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν στις 22 Ιανουαρίου 2023.

Σχετικά Θέματα

Σχόλια