Βασιλεία και Θεσμοί

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος

Ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος απεβίωσε και ο θάνατός του πυροδότησε τα πάθη του παρελθόντος έστω και σε μικρή κλίμακα.
Και επειδή στην Ελλάδα πρέπει πάντα να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ξεκινώ τα σχόλιά μου με την τοποθέτηση ότι απεχθάνομαι τον θεσμό της Βασιλείας και το τι αντιπροσώπευσε εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά και πολιτισμικά.

Όμως εάν θέλουμε ένα θεσμικό κράτος που να θέλει και να μπορεί να προβάλλει καλύτερες λειτουργίες και χαρακτήρα από αυτό που απεχθανόμαστε πολλοί, από τον θεσμό της Βασιλείας δηλαδή, οφείλουμε πρώτα από όλα να σεβαστούμε τους Δημοκρατικούς θεσμούς και τους νόμους του κράτους.
Και θεσμικά προβλέπεται η κηδεία ανθρώπων που διετέλεσαν νόμιμοι αρχηγοί του κράτους να γίνεται με θεσμικά εγκεκριμένο τρόπο, δημοσία δαπάνη ως πρώην αρχηγοί κρατών.

Ναι θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν πολλές πληγές από την βασιλεία στην Ελλάδα, πλην όμως οι πληγές δεν θεραπεύονται με μίσος και έχθρα αλλά με μεγαλοψυχία και με προβολή ενός καλύτερου ηθικού και κοινωνικού χαρακτήρα όπως οφείλει να έχει ως κεκτημένο μία Δημοκρατία.
Ο μόνος τρόπος να τηρηθούν οι θεσμοί και η Δημοκρατία μας να λειτουργήσει σωστά χωρίς νέους διχασμούς στον λαό, είναι να έλθει το θέμα (της κηδείας δημοσία δαπάνη ως πρώην αρχηγού κράτους) προς ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ναι αντιλαμβάνομαι ότι η δεξιά παράταξη δεν θα το ήθελε, για να μην αποκαλυφθούν τάσεις στο εσωτερικό της που δεν θα ήθελε.
Αλλά όλα τα κόμματα δεν λένε ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα;
Εεεεε ας το αποδείξουν ΟΛΟΙ στην πράξη!

Ποιος φοβάται την Δημοκρατία;
Εγώ πάντως όχι!!!

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια