Γιατί ο Παυλόπουλος συνεχάρη το δήμαρχο Φοινικαίων;

Με τον Χρήστο Κίτσο, δήμαρχο του Δήμου Φοινικαίων, ο οποίος ανήκει στους Δήμους της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να τον συγχαρεί για τη γενναία στάση του να μην υποστείλει έξω από το Δημαρχείο την Ελληνική Σημαία, όπως απατούσαν οι αλβανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσος έχει αναρτήσει έξω από το Δημαρχείο, μαζί με τις Σημαίες της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την Ελληνική Σημαία. Κι αυτό, διότι ο Δήμος ανήκει στους Δήμους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι ζήτησε, προκειμένου να επισκεφθεί το Δήμο Φοινικαίων, να υποσταλεί η ελληνική Σημαία, πράγμα εντελώς αυθαίρετο και παράνομο.

Ο δήμαρχος Χρήστος Κίτσος, εφαρμόζοντας το νόμο αρνήθηκε κατηγορηματικά να υπακούσει στην παράνομη και αυθαίρετη αυτή απαίτηση. Έτσι η Ελληνική Σημαία συνέχισε να κυματίζει έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Φοινικαίων και ο Αλβανός πρόεδρος, προσβάλλοντας βάναυσα τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, αρνήθηκε να επισκεφθεί το Δημαρχείο και το δήμαρχο Χρήστο Κίτσο.

Στην ίδια γραμμή
Τα συγχαρητήρια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς το δήμαρχο Χρήστο Κίτσο βρίσκονται στην ίδια γραμμή με τη στάση που τήρησε κατά τη θητεία του για τα Δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Και ιδίως για την καταδίκη και απόρριψη των ιταμών «απαιτήσεων» της Αλβανίας για το λεγόμενο θέμα των «Τσάμηδων».
Οι οποίοι, για να μην το ξεχνάμε, υπήρξαν αδίστακτοι συνεργάτες των εγκληματιών ναζί κατά τη γερμανική κατοχή και αποχώρησαν μαζί τους από την Ελλάδα για να αποφύγουν τις συνέπειες της εγκληματικής τους δράσης.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια