Σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης από την Τουρκία κατά της Ελλάδας

“Η Αλβανία δεν απειλείται επί του παρόντος, αλλά είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι, αναφερόμενος στην αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar από την Τουρκία.
Τον Δεκέμβριο, η Αλβανία αγόρασε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2.

Αναλυτικά τι ανέφερε ο Νίκο Πελέσι:
”Μετά την αγορά τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας θα έχουν ως μέρος τους πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος.
Στη συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε για τους στόχους του 2023, ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι είπε ότι αυτός ο οπλισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Φυσικά δεν επιθυμούμε, δεν πιστεύουμε, είναι απίθανο, δεν υπάρχει κανένα σήμα ανησυχίας για οποιαδήποτε πιθανή εμπλοκή οποιασδήποτε στρατιωτικής σύγκρουσης για τη χώρα μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη και για τη χειρότερη μέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, λόγω και του γεωπολιτικού σοκ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε την αεροπορία μας με μια σύγχρονη και εξαιρετικά αποδοτική ικανότητα.”

Πρόκειται για μία συμφωνία, η οποία έχει σαν στόχο και σκοπό, να περικυκλώσει τον ελληνισμό. Οι Τούρκοι έχουν ήδη στείλει Bayraktar στη Κύπρο, έχουν στείλει στη Λιβύη, στέλνουν συνεχώς στο Αιγαίο, ενώ τώρα, φαίνεται πως στείλουν και στην Αλβανία, ανοίγοντάς μας, ένα νέο μέτωπο!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρεάσει τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου, με τα Τίρανα να παίζουν ένα ύπουλο ρόλο. Αλήθεια, η Αθήνα εξακολουθεί να πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας;
Η ουσία είναι ότι η Τουρκία με όλες αυτές τις αγορές δεν κερδίζει μόνο χρήματα, αλλά θα αποκτήσει τον έλεγχο τροφοδοσίας με οπλικά συστήματα σε χώρες εντός Βαλκανίων.

Το χειρότερο όμως για την χώρα μας είναι ότι κινδυνεύει από αυτήν την τουρκική αμυντική πολιτική σε κάθε ενδεχόμενη μελλοντική ελληνοτουρκική στρατιωτική κρίση στο Αιγαίο ή την Α.Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια