Αλβανία: Ολοκληρώθηκε μια ακόμη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης

Το κοινοβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για την υπόθεση «McGonigal», στις 2 Μαρτίου.
Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες της Βουλής από τη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης, πήρε τον λόγο στη συγκέντρωση μετά την έγκριση της απόφασης στη βουλή. Ο Μπερίσα υποσχέθηκε μπροστά στους παρευρισκόμενους στη διαμαρτυρία ότι αν δεν γίνει η κίνηση, τότε η επανάσταση θα μεταφερθεί στο Surrel όπου θα ανακρίνουν τον ίδιο τον Ράμα.

Μετά την ομιλία του Μπερίσα, η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης που πραγματοποίησε αυτή την Πέμπτη μπροστά στο κοινοβούλιο έληξε ειρηνικά.
«Ας ορκιστούμε εδώ εκ μέρους όλων όσων εκπροσωπούμε ότι αν αυτή η πρόταση δεν γίνει στη Βουλή, θα διεξαχθεί στη Βουλή. Ευγενικός, φιλήσυχος σοφός, αλλά το οχυρό του κακού είναι το Σουρρέλι. Αρνείται να έρθει εδώ, μετά θα πάμε εκεί που σκύβει. Θα μετρήσουμε ειρηνικά όλες τις κινήσεις. Το Surrel θα είναι το αντικείμενο της ειρηνικής επανάστασης. Πηγαίνουμε εκεί και του λέμε ότι έχουμε 13 ερωτήσεις, αγαπητέ σουλτάνε. Η επανάσταση δεν σταματά, να είστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε», είπε ο Μπερίσα.

Δεν είναι η επανάσταση του ΔΚ, αλλά η επανάσταση των Αλβανών
Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, εκφώνησε την ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου της Αλβανίας, ενώ εντός του πραγματοποιούνταν ολομέλεια.
Στη σημερινή διαμαρτυρία, ο Μπερίσα επεσήμανε ότι δεν είναι η επανάσταση του ΔΚ, αλλά ένα ισχυρό αλβανικό κίνημα.
«Δεν μπαίνουν απευθείας στα σπίτια μας σαν συμμορίες, αλλά από τις τσέπες μας, στους φόρους μας, σε όλα τα δημόσια περιουσιακά σας στοιχεία, κλέβουν τη νύχτα, κλέβουν τη μέρα. Μισούν τους απλούς πολίτες. Τους βλέπετε να συναντώνται με πολίτες; Ποτέ. Έρχονται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια με σακούλες γεμάτες ευρώ που σου έκλεψαν», είπε ο Μπερίσα.
Σύμφωνα με τον αρχιδημοκράτη, κανένας Αλβανός δεν μπορεί να συμφωνήσει ότι για να κλέβουν φόρους θα πρέπει να φτιάχνονται δρόμοι σε τιμή 6-10 φορές ακριβότερη.

Ο επικεφαλής του ΔΚ Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι η διαμαρτυρία της 3ης Μαρτίου είναι μόνο κατά του Έντι Ράμα.
Αυτό είπε σε δήλωσή του στα ΜΜΕ μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΑΣ όταν ρωτήθηκε γιατί οι πολίτες να πιστεύουν ότι η διαμαρτυρία της 3ης Μαρτίου δεν είναι κατά του Δικαστηρίου αλλά κατά του Έντι Ράμα.
«Η διαμαρτυρία της 3ης Μαρτίου δεν έχει καμία σχέση με το Δικαστήριο γιατί έχουμε την απόφαση του Δικαστηρίου. Εμμένουμε σε αυτήν την αρχή που τηρούν οι ελεύθεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όλα έχουν να κάνουν με τον Έντι Ράμα» – είπε ο Μπερίσα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια