Άγιοι Σαράντα: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα προσπαθεί να εμποδίσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα

Ο Gjergj Merkuri, ο οποίος θέλει να κατέβει στις τοπικές εκλογές στις 14 Μαΐου ως ανεξάρτητος υποψήφιος, λέει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα προσπαθεί να αποτρέψει την υποψηφιότητά του.
Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο Merkuri γράφει ότι το ΣΚ με μια πρωτοφανή και εγκληματική ενέργεια αποτρέπει την υποψηφιότητά του στις 14 Μαΐου ως ανεξάρτητος υποψήφιος, όπου σύμφωνα με τον ίδιο πιέζονται οι πολίτες που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητά του.

Ο Merkuri προσθέτει ότι οι πολίτες απειλούνται με τις  θέσεις εργασίας και πρόστιμα, ενώ καλεί την Εισαγγελία να κατασχέσει άμεσα τις κάμερες του κτιρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στους Αγίους Σαράντα για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της πράξης αυτής.

«Με μια εγκληματική και πρωτοφανή πράξη το Σοσιαλιστικό Κόμμα σταματά την υποψηφιότητά μου ως ανεξάρτητος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στους Αγίους Σαράντα καλούνται οι πολίτες που υπέγραψαν την είσοδό μου στον αγώνα και τους ασκούνται πιέσεις να αποσύρουν τις υπογραφές τους. Οι πολίτες απειλούνται με τη δουλειά τους, με πρόστιμα στις επιχειρήσεις τους και με κάθε είδους έντυπα μέσω του κρατικού μηχανισμού μόνο και μόνο για να δηλώσουν ότι δεν έχουν υπογράψει τα έντυπα που κατατέθηκαν στην Εκλογική Εφορευτική Επιτροπή. Η επιτροπή πρωτοβουλίας που συνεργάζεται μαζί μου συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία για να καταγγελθούν στον ΣΠΑΚ οι τραμπούκοι που παραβιάζουν σοβαρά τον Εκλογικό Κώδικα.

Η εισαγγελία να κατάσχει άμεσα τις κάμερες γύρω από το κτίριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στους Αγίους Σαράντα και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τα άτομα που με απειλές παίρνουν ομήρους πολίτες και τους εκβιάζουν.
Αφού απέτυχαν με απειλές προς την Εκλογική Εφορευτική Επιτροπή να σταματήσουν την εγγραφή μου, τώρα πέρασαν στο σχέδιο Β παίρνοντας παράνομα τις λίστες των ατόμων που υπέγραψαν και απειλώντας τους να αποσυρθούν.

Κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο θα καταγγελθεί ποινικά.

Καλώ την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, την παρουσία του OSCE-ODHIR στην Αλβανία, την πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών να σταματήσουν αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Παραβιάζεται σοβαρά η ακεραιότητα των εκλογών στον δήμο Αγίων Σαράντα και το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να εκλέγονται σε δημόσιες θέσεις.
Όλη αυτή η εμπλοκή αυτών των τραμπούκων γίνεται με μοναδικό σκοπό να σταματήσει η υποψηφιότητά μου, λόγω της μεγάλης στήριξης που έχουν εκφράσει οι πολίτες αμέσως μετά τη δημοσίευση της υποψηφιότητας. Αυτή τη στιγμή έχουμε στοιχεία ότι ασκείται πίεση σε άτομα που έχουν υπογράψει και είναι υποστηρικτές μου. Απειλούνται με διαφορετικούς τρόπους
», σημειώνει ο Gjergj Merkuri

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια