Αποσύρονται από την κούρσα για την δημαρχία υποψήφιοι του Alibeaj

Η δυσκολία του «κόμματος σφραγίδα», με επικεφαλής τον Alibeaj, να βρει υποψηφίους για τους δήμους τις Αλβανίας ήταν εμφανής, αφού θα έχει υποψηφίους σε λιγότερους από 20 δήμους, σε σύνολο 61 που έχει η χώρα.
Μιλάμε για την ομάδα που έχει τη σφραγίδα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, μέσα από δικαστική απόφαση, μεθοδευμένη από το καθεστώς Ράμα, στο οποίο είναι υποταγμένη η ομάδα Alibeaj ή μέρος αυτής.

Μια ημέρα μετά την υποβολή της λίστας από τον Alibeaj στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, έχουμε τις πρώτες αποχωρήσεις υποψηφίων, που προφανώς αντιλαμβάνονται τον βρώμικο ρόλο του Alibeaj.
Έτσι, μέχρι στιγμής έχουμε την αποχώρηση, από τις εκλογές της 14ης Μαιού, 5 υποψηφίων. Του υποψηφίου δημάρχου Κορυτσάς (μαζί με 40 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους), του υποψηφίου δημάρχου στο Λιμπράζ, του υποψηφίου δημάρχου στη Βόρα, του υποψηφίου δημάρχου στη Λέζα και του υποψηφίου στο Κουρμπιν.

Μένει να δούμε αν στις επόμενες ώρες οι αποχωρήσεις συνεχιστούν.

Βέβαια, το βασικό πρόβλημα από τον βρώμικο ρόλο του Alibeaj παραμένει. Είναι ο φόβος να παραχωρήσει τις θέσεις των επιτρόπων, που δικαιούται, στον Ράμα και να τους στερήσει από την αντιπολίτευση στην καταμέτρηση.

Διαβάστε ακόμη


Σχόλια