Απεργία Pass δίνει η κυβέρνηση

Μετά τις μεγαλειώδεις πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει Απεργία Pass, σε όσους απεργούν.
Το Απεργία Pass θα δίνεται μόνο σε όσους απεργούν για 24 ώρες, ενώ όσοι σκοπεύουν να απεργήσουν 48 ή περισσότερες ώρες, όχι μόνο δεν θα παίρνουν το Απεργία Pass αλλά θα πρέπει να επιστρέψουν το Market Pass, το Power Pass, το Fuel Pass και το να PASS να γ@μηθείς.

Ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καρμανιόλας, δήλωσε πως απεργία μεγαλύτερη από 24 ώρες, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια των υποδομών της χώρας και να έχουμε τίποτα μετωπικές συγκρούσεις τρένων, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
Η κυβέρνηση δίνει το Απεργία Pass, επειδή την βολεύουν οι 24ωρες απεργίες, που δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να πάνε στην διαδήλωση και να περπατάνε ανέμελοι, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης θύμισαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οι Έλληνες έκαναν πραγματικά ογκώδεις διαδηλώσεις και πορείες το 2011 και το 2012 -νομίζοντας πως κάνουν επανάσταση-, και, τελικά, στις εκλογές του 2012, κατάφεραν να εκλέξουν πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Και αν το 2011 και 2012 οι Έλληνες ήταν στους δρόμους κατά των Μνημονίων, σήμερα κάθε Έλληνας βγαίνει για το δικό του λόγο στον δρόμο.

Πραγματικά, στην διαδήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη, άλλος ήθελε να ανατρέψει τον καπιταλισμό, άλλος ήθελε να ανατρέψει τον Μητσοτάκη, άλλος ήθελε να γ@μήσει τον Πορτοσάλτε, άλλος ήθελε να τον δουν που αγωνίζεται περπατώντας, άλλος ήθελε να χαζέψει κάνα γκομενάκι, άλλος να αρπάξει κάνα πορτοφόλι, άλλοι ήταν συριζαίοι και έρχονται εκλογές, άλλοι ήταν νεοδημοκράτες με ενοχές, το ΚΚΕ “ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία” -άρα, αφού το έγκλημα αυτό έχει ιστορία, πού να ψάχνεις τώρα; Άσ’ το, γιατί θα φτάσουμε στον Βουκεφάλα- το ΠΑΜΕ “πάμε κι όπου πάει, ο λαός μας αγαπάει”, ενώ ήταν και η Ημέρα της Γυναίκας, οπότε στην διαδήλωση έγινε του μουvιού το πανηγύρι.

Οι γυναίκες καταδίκασαν την πατριαρχία του τρένου και την τοξική αρρενωπότητα του σταθμάρχη, ενώ συμφώνησαν πως όλοι οι άνδρες είναι βιαστές, κι εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους γιατί, αν με πιάσουν στο στόμα τους, θα παρακαλάω να ήμουν στο πρώτο βαγόνι του τρένου στα Τέμπη (σ.σ. που σε αυτό, ακριβώς, το πρώτο βαγόνι ήμουν πριν από λίγο καιρό, αλλά να μην το κάνουμε θέμα τώρα.)

Βέβαια, κάτι συνθήματα του στιλ “Από τις γυναικοκτονίες μέχρι τα Τέμπη οι ζωές μας μετράνε” σε μπερδεύουν κάπως και αναρωτιέσαι γιατί, εκτός από τα Τέμπη, δεν έβαλαν στο πανό και την Ουκρανία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν την Παλαιστίνη, το Βιετνάμ, τη μάχη του Στάλινγκραντ και τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο, ενώ, από την άλλη, σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν η διαδήλωση για τα Τέμπη έπεφτε όχι την ίδια μέρα με την Ημέρα της Γυναίκας αλλά την ίδια μέρα με το Athens Pride.
Επίσης, αφού “από τις γυναικοκτονίες μέχρι τα Τέμπη οι ζωές μας μετράνε”, σκέφτεσαι πως αυτές οι κυρίες νοιάζονται μόνο για τις γυναίκες που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, αφού οι άνδρες είναι εντελώς καθάρματα και τους αξίζει να πεθάνουν όλοι, αργά και βασανιστικά. Και σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα.

Έχει πολύ μεγάλη πλάκα που κάποιοι από τη μια λένε να ενωθούμε και από την άλλη -ακόμα και μετά από μια τραγωδία- χωρίζουν σε κατηγορίες τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο.
Τους χωρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο, εκτός από πλούσιους και φτωχούς. Τζιζζζζζζζ!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ημίτρελοι γιατί έχουν λαλήσει.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για την διαδήλωση, τα Τέμπη, τα Μνημόνια που διέλυσαν τις υποδομές της χώρας και τις ζωές πολλών ανθρώπων, αλλά, ό,τι κι αν γράψω, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Γράφω για προσωπική εκτόνωση και ψυχαγωγία. Μόνο.

Πάντως, το συμπέρασμά μου, από όσα είδα στην διαδήλωση, είναι αυτό:
Νέοι άνθρωποι, φύγετε από την Ελλάδα όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
Η Ελλάδα είναι μια πολύ επικίνδυνη χώρα. Για σώματα και ψυχές.
Οι Έλληνες είναι ηττημένοι, παραιτημένοι, υποκριτές και άδειοι.
Οι μόνοι Έλληνες που νίκησαν μετά την χρεοκοπία της χώρας ήταν αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικό.

Μη χάσετε τον χρόνο σας νομίζοντας πως κάνετε εξέγερση, γιατί θα έρθει η μέρα που θα διαπιστώσετε πως κόμματα, παρεούλες κλπ θέλουν μόνο να σας εκμεταλλευτούν, ενώ μπορεί να φτάσετε στο σημείο να μην αναγνωρίζετε τον εαυτό σας. Να θυμάστε πως στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι αυτοί που εννοούν αυτό που λένε και κάνουν αυτό που λένε.

Φύγετε, όσο είναι καιρός.
Μακριά από εδώ, κι όπου θέλει ας είναι.

Η Ελλάδα είναι τελειωμένη. Ο Ελληνισμός δεν θα τελειώσει ποτέ. Όπου γης.
Φύγετε για να ανθίσετε. Φύγετε για να διεκδικήσετε τα όνειρά σας.

Η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές. Αν κι αυτό ακόμα παίζει.
Κάθε φορά που θα νοσταλγείτε την Ελλάδα, να σκέφτεστε τα Τέμπη.
Καλή τύχη!

(Γονείς, αν αγαπάτε τα παιδιά σας, διώξτε τα να σωθούν.)

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια