Οι μπράβοι της νύχτας κάνουν μήνυση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη οι μπράβοι της νύχτας.
Οι μπράβοι της νύχτας κατηγορούν τον Γιάνη Βαρουφάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή ο Βαρουφάκης υποστήριξε πως αυτοί που του επιτέθηκαν στα Εξάρχεια “ήταν μπράβοι της νύχτας και φαινόντουσαν”.

Ο πρώτος συλληφθείς για την επίθεση κατά του Βαρουφάκη ήταν 17 χρονών, έχει συλληφθεί σε επεισόδια στο παρελθόν και δεν είναι μπράβος της νύχτας, ενώ δήλωσε στην Αστυνομία πως ήταν έξαλλος με τον Βαρουφάκη επειδή, όταν πήγαινε στην τετάρτη Δημοτικού, η Αννούλα, από το άλλο τμήμα, δεν είχε όρεξη να φάει το κουλούρι της, και του είπε πως σκέφτεται να σταματήσει το σχολείο και να μεταναστεύσει στην Βραζιλία, επειδή ο Βαρουφάκης ψήφισε Μνημόνιο.
Όπως αναφέρουν οι μπράβοι της νύχτας, στη σκληρή δήλωσή τους, οι ίδιοι είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι σε επικίνδυνες συνθήκες και δεν έχουν καμία σχέση με πλουσιόπαιδα που βαριούνται τη ζωή τους και κωλοβαράνε στα Εξάρχεια, νομίζοντας πως κάνουν επανάσταση και το παίζουν αναρχικοί με τα λεφτά του μπαμπά.

“Εμείς, κύριε Βαρουφάκη, έχουμε ταξική συνείδηση και, μπορεί να δουλεύουμε για αυτούς που έχουν τα μέσα παραγωγής -επειδή δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες για επανάσταση-, αλλά ξέρουμε πως δεν έχουμε να χάσουμε παρά μόνο τις αλυσίδες μας” προσθέτουν ακόμα οι μπράβοι της νύχτες.

Και οι μπράβοι της νύχτας συνεχίζουν:

“Εσείς, κύριε Βαρουφάκη, ως εκπρόσωπος της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, αν και υποστηρίζετε πως παλεύετε για την εργατική τάξη, στραφήκατε αμέσως μετά την επίθεση που δεχτήκατε εναντίον μας, συκοφαντήσατε εμάς, που εργαζόμαστε σκληρά και βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των άλλων, και καλύψατε τους πραγματικούς ένοχους, γιατί ξέρετε πως οι γονείς τους ανήκουν στην δική σας τάξη και είναι πλούσιοι, όπως είστε κι εσείς. Ντροπή σας, κύριε Βαρουφάκη!”

Και η δήλωση των μπράβων της νύχτας καταλήγει σε πιο προσωπικό τόνο:

“Καλά, βρε Γιάνη, κάθε μέρα στο γυμναστήριο είσαι, όπως είμαστε κι εμείς. Δεν έχεις μάθει ακόμα να μας ξεχωρίζεις; Μην κοιτάς μόνο τον καθρέφτη στο γυμναστήριο, κοίτα και λίγο γύρω σου. Τι σχέση έχουν αυτά τα 17χρονα μαλακιστήρια με εμάς που σηκώνουμε κάθε μέρα 200 κιλά βάρη, για να γίνουμε ντούκια;”

(Γιάνη μου, εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το έχουν οι μπράβοι της νύχτας.)
/pitsirikos.net

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια