Η νέα χρεοκοπία της Ελλάδας θα μας κάνει 15 χρόνια νεότερους

Όσο πιο πολύ διαβεβαιώνουν Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι πως η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ δεν θα περάσει αυτή τη φορά στην Ευρώπη -και πως οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες· κάπου τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά-, τόσο πιο βέβαιο είναι πως η νέα χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πολύ κοντά.
Βέβαια, ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται, οπότε οι χρεοκοπημένοι Έλληνες, που ζούμε στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, μπορούμε να απολαύσουμε αυτή τη νέα χρεοκοπία και να γελάμε με άλλους νεοφώτιστους χρεοκοπημένους, σε άλλες χώρες, που δεν έχουν την δική μας εμπειρία.

Τι άλλο μπορεί να μας συμβεί; Να περάσουν Μνημόνια, να περάσει η δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα και να διαλυθούν οι υποδομές της χώρας;
Μα, αυτά έχουν γίνει ήδη. Πάντα μπροστά από τους άλλους οι Έλληνες. Πάντα πρωτοπόροι.

Δεν θα είναι υπέροχο να πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας -ή και οι δυο μαζί- στο Καστελόριζο και να μας ανακοινώσουν πως η χώρα χρεοκόπησε και πάλι, όπως είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010;
Θα μπορούσαν να είναι και όλοι οι εν ζωή πρωθυπουργοί μαζί στο Καστελόριζο – Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μαρινάκης, Κόκκαλης-, ώστε να δοθεί ένας ακόμα πιο πανηγυρικός τόνος στη νέα χρεοκοπία της χώρας.

Και μετά, εμείς θα βγούμε μαζικά στους δρόμους αποφασισμένοι για την ανατροπή, και θα γίνει μια προβοκάτσια του παρακράτους, όπως αυτή στη Marfin, και θα πέσει σιωπή.
Μετά, θα αρχίσουν να περνάνε τα Μνημόνια και εμείς θα βγούμε πάλι στους δρόμους και θα φωνάζουμε “Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία”, και θα παίζουμε ξύλο με τα ΜΑΤ που θα μας ρίχνουν χημικά, ενώ θα ζητάμε άμεση δημοκρατία, απεργία διαρκείας, στάση πληρωμών και άλλα τέτοια επαναστατικά που -για κάποιον ανεξήγητο λόγο- μένουν μόνο λόγια.

Μετά την εξέγερσή μας, θα πάμε στις κάλπες και θα κάνουμε πάλι κυβέρνηση το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στη νέα χρεοκοπία.
Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αλλά πια δεν θα είναι τόσο εύκολο, αφού τις καλές δουλειές τις πήραν οι 600 χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν μετά την πρώτη χρεοκοπία, ενώ υπάρχει πια και κορεσμός, αφού και οι άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες δεν είναι και στις καλύτερες μέρες τους.

Και στις επόμενες εκλογές, θα ψηφίσουμε κάποιον που υπόσχεται ελπίδα και ρήξη με το κατεστημένο, αυτός θα αποδειχτεί για μια ακόμα φορά παπατζής, και θα γίνει κι ένα δημοψήφισμα, και μετά τη συνέχεια την ξέρετε…
Βρίσκω υπέροχο πως τη νέα χρεοκοπία θα μας την αναλύσουν μέσα από τα ίδια τηλεοπτικά κανάλια των ίδιων ολιγαρχών, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Παύλος Τσίμας και ο Άρης Πορτοσάλτε. Η Όλγα Τρέμη θα λείπει αλλά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα θριαμβευτικό come back της Όλγας, ώστε να απογειωθεί το κέφι.

Με τη νέα χρεοκοπία της χώρας, θα νιώσουμε όλοι 15 χρόνια νεότεροι. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Πάμε να το ζήσουμε ξανά!
/pitsirikos.net

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια