Σήμερα, ξανακατεβαίνει στο δρόμο η αλβανική αντιπολίτευση

Με σύνθημα «Αλβανία, πάμε στον Θεό», οι πολίτες θα διαδηλώσουν ξανά για δεύτερη φορά στη λεωφόρο «Μαρτύρων του Έθνους». Η συγκέντρωση των διαδηλωτών θα ξεκινήσει από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.
Τη διαμαρτυρία, η οποία ξεκινά στις 12:00, κάλεσαν ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα και ο αρχηγός του Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα.

Θυμίζουμε ότι χθες έγινε στη Βουλή η συζήτηση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Ο τελευταίος δεν έδωσε εξηγήσεις και λεπτομέρειες για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τον ΜακΓκόνιγκαλ, αλλά έμεινε για 45 λεπτά διαβάζοντας το αμερικανικό κατηγορητήριο και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να περιμένει να ξεκινήσει η πρόταση συζήτησης.
Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει επί ένα μήνα την παρέμβαση και την πρόταση συζήτησης με τον Ράμα. Η χθεσινή σύνοδος συνοδεύτηκε από αντιπαραθέσεις, αλλά ήταν πιο ήρεμη από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, όπου οι σοσιαλιστές χρησιμοποίησαν τη μηχανοποίηση και τον αποκλεισμό για τους δημοκράτες.

Στο Εφετείο αναμένεται να τελειώσει σήμερα η υπόθεση του Δημοκρατικού Κόμματος, σχετικά με τη σφραγίδα. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00

Η αστυνομία ανακοίνωσε και το σχέδιο μέτρων που θα ακολουθήσει στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα αποκλειστούν αρκετοί οδικοί άξονες: Λεωφόρος «Μαρτύρων του Έθνους», Πλατεία «Μητέρα Τερέζα», οδός «Ισμαήλ Κεμαλή», από τη διασταύρωση της οδού Ελμπασάν με την οδό «Ιμπραήμ Ρουγκόβα», «Παπα Ιωάννης Παύλος Β'. Οδός, λεωφόρος "Zhan D'Ark" και λεωφόρος "Bajram Curri", από τη διασταύρωση της οδού Elbasani με την οδό "Ibrahim Rugova".

Από τις 06:00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων στις παραπάνω οδούς.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια