Αλβανία: Ανατίναξαν αυτοκίνητο στελέχους της αντιπολίτευσης

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στο Vaun e Deja, Bernard Ndreca, έπεσε θύμα επίθεσης με τριτόλιο.
Το όχημά του εξερράγη αφού στο μπροστινό μέρος του τοποθετήθηκε ποσότητα τριτόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο διαμέρισμα του Ndreca την ώρα της έκρηξης.
Η έκρηξη σημειώνεται τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Benard Ndreca: Δεν έχω συγκρούσεις με κανέναν
Ο Benard Ndreca, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στο Vaun e Dejas, μίλησε για την έκρηξη με τριτόλιο στο όχημά του.
Στις αρχικές δηλώσεις ο Ndreca λέει ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις ή ανοιχτοί λογαριασμοί με κανέναν άλλο. Ο Ndreca έχει συνδέσει μέχρι στιγμής την έκρηξη με την προεκλογική εκστρατεία της 14ης Μαΐου.

Στον χώρο της έχουν φτάσει και ο Zef Hila, ο υποψήφιος του συνδυασμού «Μαζί Νικάμε» για το Vau e Dejës, καθώς και η βουλευτής Γκρέτα Μπαρδέλη.
Η εκδήλωση έρχεται μια ημέρα αφότου οι υποψήφιοι του Enkelejd Alibeaj για το Δημοτικό Συμβούλιο του Vau i Deja αποχώρησαν από τον αγώνα και βγήκαν ανοιχτά υπέρ του Zef Hila.

Μπερίσα: Πραγματικές πολιτικές δολοφονίες
«Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε μια σοβαρή πράξη κρατικής τρομοκρατίας εναντίον του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος για το Vau e Dejës, Benard Ndreca, με στόχο τη φυσική του εξόντωση. Ο Benard Ndreca είναι ένας υποδειγματικός πολίτης, το ίδιο και η οικογένειά του. Σύμφωνα με την καταγραφή των οικιακών καμερών, κρατικοί τρομοκράτες τοποθέτησαν το τριτόλιο στο αυτοκίνητό του στη 01:15 τα ξημερώματα.
Ο Benard έφευγε για δουλειά, μετά από λίγα μέτρα βρέθηκε αντιμέτωπος με μια τρομερή εκρηκτική ύλη που κατέστρεψε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του, αλλά ευτυχώς ο ίδιος γλίτωσε από αυτή την πραγματική πολιτική δολοφονία. Με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, ο Έντι Ράμα εγκαινιάζει την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας. Αποτελεί μια πρωτοφανή πράξη στην ιστορία των εκλογών όπου ένας πρόεδρος παραρτήματος του ΔΚ δέχεται επίθεση ή οργανώνεται απόπειρα δολοφονίας για την εκκαθάρισή του», σημείωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα.

Hila: Εγκληματική ενέργεια
Ο υποψήφιος δήμαρχος της αντιπολίτευσης στο Vaun e Dejës, Zef Hila, στάθηκε στο πλευρό του επικεφαλής του ΔΚ στην περιοχή.
Στα ΜΜΕ, ο Hila είπε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Bledi Çuçi και τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Muhamet Rrumbullaku να διευκρινίσουν το περιστατικό.
«Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, γι' αυτό καλώ τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Çuçi, τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, σχετικά με αυτήν την εγκληματική ενέργεια κατά του επικεφαλής του παραρτήματος του ΔΚ στο Vaun e Dejas, να λάβει άμεσα μέτρα ώστε αυτή η υπόθεση να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό και οι δράστες να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», είπε ο Hila .

Begaj: Οι θεσμοί να φέρουν τους υπεύθυνους ενώπιον του νόμου
«Έμαθα με ανησυχία για την τοποθέτηση μιας ποσότητας εκρηκτικών στο όχημα του Bernard Ndreca, στο Vau i Dejës. Καταδικάζω έντονα τις πράξεις βίας κατά οποιουδήποτε ατόμου και εναντίον πολιτικών ακτιβιστών κάθε είδους. Προτρέπω τα αρμόδια όργανα να εντοπίσουν και να φέρουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους», σημειώνει ο πρόεδρος της Αλβανίας.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια