Αλβανική θεωρία συνωμοσίας εμπλέκει την Ελλάδα σε σχέδιο δολοφονίας του Ενβέρ Χότζα

Η Αλβανία είναι ένα αποτυχημένο κράτος. Οι Αλβανοί είναι ένας δυστυχισμένος λαός που κοιτά «όπου φύγει, φύγει» από αυτό το τριτοκοσμικό βαλκανικό νεο-οθωμανικό φέουδο που παράγει ναρκωτικά και πάσης φύσεως οργανωμένο έγκλημα.
Οι Αλβανοί που έχουν απομείνει εγκλωβισμένοι σε αυτή τη δυστυχία, δηλαδή την Αλβανία, βομβαρδίζονται καθημερινά με θεωρίες συνωμοσίας, κατασκοπευτικά θρίλερ και ελληνοφοβία για να παραμένουν υποταγμένοι και ελεγχόμενοι από τους κοτζαμπάσηδές τους.

Η νέα θεωρία συνωμοσίας που εμφανίστηκε στην Αλβανία εμπλέκει την Ελλάδα σε σχέδιο δολοφονίας του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα πριν μισό αιώνα.
Το απλοϊκό αλβανικό κοινό καταναλώνει με μεγάλη ευχαρίστηση αυτά τα παραμύθια. Ξεχνάνε την πείνα και την κατάντια τους με τα παραμύθια.

Το σενάριο
Η φιλοκυβερνητική αλβανική εφημερίδα «Τέμα» δημοσιεύει απομνημονεύματα μη κατονομαζόμενου πρώην υπαλλήλου των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών επί κομμουνιστικού καθεστώτος, βάσει των συζητήσεων που είχε στις φυλακές Burrel στην Βόρεια Αλβανία, με τον Αλβανό κρατούμενο Αβντούλ Μπανούσι (Avdul Banushi).
Ο τελευταίος κατηγορήθηκε ότι ήρθε από τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, για να δολοφονήσει τον δικτάτορα Ενβέρ Χότζα (Enver Hoxha).

Σύμφωνα με τον Μπανούσι, «ο γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα το 1973, Ηλίας Π., ήταν πράκτορας των Αμερικανών», γεγονός το οποίο παραδέχθηκε ο ίδιος σε μεταξύ τους συνομιλία, και «είχε ερωτικό δεσμό με την Αλβανίδα νοσοκόμα Sh. στα Τίρανα, από την οποία έπαιρνε πληροφορίες», αλλά η νοσοκόμα «ήταν συνεργάτης της Sigurimi».
Ούτε ο Φώσκολος δεν έγραφε τέτοια σενάρια. Υπάρχει βέβαια πάντα και το Netflix που «γυρίζει» τέτοιες ιστορίες.

Έχει και συνέχεια…
Ο Μπανούσι ισχυρίζεται περαιτέρω ότι, ερχόμενος από τις ΗΠΑ, συναντήθηκε «αργότερα» στα Ιωάννινα με τον παλαιό γνωστό του «Νικόλαο Πλασιώτη», ο οποίος είχε δραπετεύσει επίσης.
Εκείνος του είπε ότι «σε μία πόλη της νοτίου Αλβανίας συνεργάζονταν για ξένη υπηρεσία τρεις πολίτες, οι K.K., Q.J και B.A.».
Ο Πλασιώτης του συνέστησε μάλιστα να έλθει σε επαφή μαζί τους όταν μπει στην Αλβανία.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια