Δερβιτσάνη: Πρωτεύουσα της Δρόπολης

Σ τις 14 Μαΐου ψηφίζουμε Θανάση Μανέκα Αρ. 1 και στις 15, που θα είμαστε δημοτική αρχή, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματός μας. Σχετικά με τη Δερβιτσάνη:
  1. Ο Δήμος θα εξασφαλίσει όλη την καύσιμη ύλη (ξύλα) που χρειάζεται κάθε νοικοκυριό για όλη την περίοδο του χειμώνα, για όλους τους μόνιμους κατοίκους Δρόπολης και Πωγωνίου. Το 50% της αξίας της καύσιμης ύλης που χρειάζεται κάθε σπίτι θα είναι δωρεάν από τον Δήμο ( π.χ. θα παραγγέλνεις 2 κυβικά ξύλα και θα πληρώνεις την αξία του ενός).
  2. Πρόγραμμα ολοκληρωμένων ασφαλτοστρώσεων: α) Από το κέντρο νότια στη βιομηχανική περιοχή και στη συνέχεια ως το γειτονικό χωριό Καλογοραντζή με ποδηλατοδρόμο, δρόμο περιπάτου και πράσινη ζώνη. β) Από το κέντρο – νεκροταφείο Μογκίλα (παράκαμψη για λεωφορεία). γ) Από την Πιτσαρία Ντρίτσο προς τη βιομηχανική ζώνη (επιχείρηση Γιάννη Γκούτζου).
  3. Δημιουργία λαογραφικού μουσείου και πινακοθήκης.
  4. Μεταφορά του στούντιο ηχογράφησης πολυφωνίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβιτσάνης.
  5. 5.Πιλοτικά η εγκατάσταση τον πρώτο χρόνο συστήματος φωτισμού Led σε μια συνοικία της Δερβιτσάνης.
  6. 6.Διαμόρφωση και ανάπλαση της πλατείας στο Μεσοχώρι (κομμωτήριο) με δενδροφύτευση και φωτισμό σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα της περιοχής και την πολιτισμική της κουλτούρα.
  7. 7.Υποστήριξη των επιχειρήσεων του χωριού με σκοπό την ενίσχυσή τους.
Διαβάστε ακόμη

Σχόλια