Το ΚΕΑΔ καταγγέλλει τον Ράμα για ακραία πόλωση του προεκλογικού κλίματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Καταγγελία της ανάμειξης του Πρωθυπουργού σε ακραία πόλωση του προεκλογικού κλίματος στο Δήμο Χιμάρας και την αιχμηρή ρητορική κατά των εναλλακτικών πολιτικών κι εκλογικών επιλογών. Απαιτείται πιο έντονη παρουσία της διεθνούς αποστολής παρατηρητών και των μέσων ενημέρωσης για την αποφυγή φαινομένων προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Έντι Ράμα κατά την περιοδεία του περασμένου Σαββατοκύριακου, καθώς και στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, παλινδρομεί σε επικίνδυνες θέσεις σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διεργασίες και ειδικά την διασφάλιση του απαραίτητου κλίματος για την υλοποίηση των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και την εμπειρία προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων αναφερόμαστε ειδικά στην ανάμειξη του με ακραία ρητορική και επικίνδυνες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που αφορούν ειδικά στον υποψήφιο μας στο Δήμο Χιμάρας. Η ανάγκη να καλύψει τις ανεπάρκειες που ομολογεί ο ίδιος της τοπικής αρχής και των πολιτικών καταπίεσης και στέρησης της κυβέρνησης του για την περιοχή και πάλι υπομνήσει άμεσα ή έμμεσα υποθέσεις με ξεκάθαρες εθνικιστές και ρατσιστικές αιχμές..

Ανάλογες οι συμπεριφορές του σε ότι αφορά τις δικές μας πολιτικές και εκλογικές εναλλακτικές προτάσεις στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα.

Απευθύνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό για αυτοσυγκράτηση ενώ επισείουμε την προσοχή των ΜΜΕ στην αποφυγή διάχυσης της ρητορικής που παροτρύνει σε μη εποικοδομητική συμπεριφορά. .
Θα ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστο ώστε μετά από τόσες προσπάθειες για την υλοποίηση μιας αποδεκτής εκλογικής διαδικασίας, εξυπηρετώντας αδιαφανή συμφέροντα του Πρωθυπουργού και του κύκλο του, να διαπιστωθεί σιωπηλή αποδοχή της επιβολής του καθεστώτος στη βούληση των πολιτών.

Ο διεθνής παράγοντας – ειδικά OSCE/ODIHR, USA και EU - καλούνται όπως καταγράψουν την επικίνδυνη διολίσθηση που επιχειρείται απ’ την Κυβέρνηση ώστε να μεταφερθεί στο χώρο του ψευδοπατριωτισμού έναντι της ενδεικνυόμενης υγιούς αντιπαράθεσης προτάσεων και προγραμμάτων. Ζητούμε επίμονα συνεχή παρουσία στα εκλογικά κέντρα και την Περιφερειακή Εκλογική Επιτροπή του Δήμου Χιμάρας και καθ όλη τη διάρκεια και τις φάσεις της διαδικασίας ώστε αποφευχθούν φαινόμενα ολικής διαστρέβλωσης της βούλησης του εκλογικού σώματος όπως στο παρελθόν.

Η ρητορική και ειδικά η σκόπιμη εκούσια διαστρέβλωση της πραγματικότητας με υπευθυνότητα του Πρωθυπουργού αποτελούν οιωνό και καθοδήγηση για την εφαρμογή σεναρίου χειραγώγησης και νόθευσης με κάθε μέσο και μέθοδο εκλογικού ποινικού αδικήματος υπέρ του καθεστώτος.

Γραφείο Τύπου ΚΕΑΔ
Τίρανα, 10 Μαΐου 2023

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια