Ο Ράμα, ο Τόλης και η Δεροπολίτισσα

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες προεκλογική συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Δερβιτσάνη εν όψη των δημοτικών εκλογών παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, για την στήριξη του υποψηφίου Δημάρχου Δρόπολης-Πωγωνίου, Δημήτρη Τόλη.
Μέχρι εδώ μοιάζουν όλα φυσιολογικά, απόλυτα λογικό ο πρόεδρος ενός κόμματος να στηρίζει την προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου δημάρχου. 

Τα ζητήματα ξεκινήσαν όταν οι διοργανωτές τις εκδήλωσης είχαν την φαεινή ιδέα να απομακρύνουν από τον χώρο όλους τους άντρες και να γίνει μόνο με γυναίκες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν από τους δήμους Αργυροκάστρου και Λιμποχόβου. Μια πολύ κακή εκδοχή της αντίληψης περί ισότητας οδήγησε Δροπολίτες, κατά βάση μεγάλης ηλικίας, να κάθονται όρθιοι έξω από την περίφραξη του χώρου και να κοιτάζουν.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, η εκδήλωση, μετά την ομιλία Ράμα, ολοκληρώθηκε με ένα (ο θεός να το κάνει) τραγούδι αλβανικό να παίζει στα ηχεία και εδώ ήρθε ο δεύτερος γύρος εξευτελισμού, αλλά και προσβολής προς την Δροπολίτικη παράδοση. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προέτρεψε τις κοπέλες με τις παραδοσιακές Δροπολίτικες στολές να χορέψουν στον ρυθμό, με τον Δημήτρη Τόλη, αποχαυνωμένο, να χτυπάει παλαμάκια.
Κρίμα, σε όσους ανέχθηκαν αυτού του είδους την προσβολή στην νυφιάτικη στολή και στην παράδοσή μας. 
Κρίμα, σε όσους ανέχθηκαν την προσβολή στη Δροπολίτισσα.. 

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια

  1. Αυτές οι κοπέλες με τη νυφιάτικη στολή έχουν προσωπικότητα;

    Αυτό το βίντεο αρκεί να αποφασίσω ποιον δε θα ψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών