Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντη Μπελέρης

Συνελήφθησαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη Χιμάρα, ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Φρέντης Μπελέρης, μαζί με τον τ. αντιπρόεδρο της Ένωσης Χιμαριωτών Αθηνών, Παντελή Κοκαβέση.
Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα, ο Φρέντης Μπελέρης, συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων.

Σύμφωνα με το πρακτικό που εκδόθηκε ο Μπελέρης συνελήφθη επ' αυτοφώρω να εξαγοράζει την ψήφο. Κατηγορία όμως που μοιάζει αστεία, εφόσον ο Μπελέρης, όπως φαίνεται και στο βίντεο, συνελήφθη ενώ βρισκόταν με συνεργάτες του. Πιθανόν δεν υπολόγιζαν πως θα υπήρχε κάμερα στο σημείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Αυλώνας, το μοναδικό υλικό τεκμηρίωσης της φαρσοκωμωδίας είναι το πόσο των 40.000 ΛΕΚ που βρέθηκε πάνω τους.

Είναι προφανές που η σύλληψη Μπελέρη είναι μια, υψηλού ρίσκου, επιλογή του καθεστώτος Ράμα να εκφοβίσει τους Έλληνες της Αλβανίας. Είναι υποχρέωση όλων των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να δώσουν την απάντησή τους, την Κυριακή, καταψηφίζοντας τους υποψηφίους του Ράμα.
Λέμε υψηλού ρίσκου, γιατί είναι επίσης προφανές πως τίθεται εν αμφιβόλω η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Κάτι το οποίο ασφαλώς θα είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον λαό της. 

Διαβάστε ακόμη


Σχόλια