Ένταση στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χιμάρας

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χιμάρας, έγινε μετά την απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρας.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση μετά και την απαγόρευση, από την αλβανική αστυνομία, στους υποστηρικτές του Φρέντη Μπελέρη να εισέλθουν στην αίθουσα, με το πρόσχημα πως δεν υπήρχαν κενές θέσεις, οι οποίες είχαν φροντίσει να καλυφθούν από υπαλλήλους του Δήμου Χιμάρας. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε έξω από την αίθουσα, με τους Χιμαριώτες να απαιτούν την αποχώρηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν η σύζυγος και ο γιος του Δημάρχου Χιμάρας στο πλευρό της Ελληνίδας πρέσβης  Κωνσταντίνας Καμίτση και του βουλευτή και προέδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε.
« Η απουσία του δημοκρατικά εκλεγμένου δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σημαντικό πλήγμα για το κράτος δικαίου και τη θεμελιώδη αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας», ανέφερε σε δήλωσή της στα ΜΜΕ η Ελληνίδα Πρέσβης.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος θα παίξει ουσιαστικό ρόλο όσο ο Δήμαρχος Μπελέρης βρίσκεται στη φυλακή, εκλέχθηκε ο Dhimiter Kapaj του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Μαζί Νικάμε» ζήτησαν να ορκιστεί ο Μπελέρη μέσω «Skype», ενώ μέχρι την επίλυση του νομικού αδιεξόδου, ο Δήμος Χιμάρας αναμένεται να συνεχίσει να διοικείται από τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Γκόρο.

Σχόλια