Μπερίσα: Ο Ράμα ξέρει ότι δεν μπορεί να τιμωρήσει τον Μπελέρη, οπότε εμποδίζει την ορκομωσία του

Κατά την ομιλία του στους δημοκρατικούς στο Αργυρόκαστρο, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, αναφέρθηκε και για την απόφαση της Ελλάδας να ασκήσει βέτο, μετά την απόφαση Ράμα, να συλλάβει τον Φρέντι Μπελέρη.
Σύμφωνα με τον Μπερίσα, ο Ράμα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τιμωρήσει τον Μπελέρη και γι' αυτό μπλόκαρε την ορκωμοσία του. Σύμφωνα με τον Μπερίσα, η Ελλάδα έχει δίκιο με τη θέση της.

«Μπορούμε να συμφιλιωθούμε με αυτή την κατάσταση; Ποτέ των ποτών. Θα σηκωθούμε λοιπόν με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν υπάρχει τύραννος, κανένα καθεστώς που να βασίζεται σε συμμορίες και ναρκωτικά που να μπορεί να αντισταθεί στην πολιτική ανυπακοή. Ο σκοπός μας είναι σωστός, ο σκοπός μας θα νικήσει. μας ίδρυσε ως το κόμμα του δυτικού προσανατολισμού του αλβανικού έθνους; Σε σύντομο χρονικό διάστημα, 2005-2013, αφού μπήκαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καταφέραμε να ενταχθούμε στην Αλβανία στο ΝΑΤΟ, να απελευθερώσουμε τις βίζες, να πάρουμε το καθεστώς της υποψήφιας χώρας. Τι συνέβη σήμερα; Ένας ορίζοντας που φεύγει μόνο εξαιτίας ενός ανθρώπου που δεν έχει άλλη αρχή εκτός από τον δικό του πλουτισμό. Πήγε στις Βρυξέλλες, πήρε την κόκκινη κάρτα, βγήκε κλόουν και έπαιξε τον κλόουν. Αυτό νόμιζε ότι θα το πουλούσε στους Αλβανούς ως επιτυχία.

Στην πραγματικότητα η ενσωμάτωση είναι μπλοκαρισμένη. Στην πραγματικότητα, με τον Έντι Ράμα δεν υπάρχει ποτέ ενοποίηση.
Όλοι όσοι αναλύουν τον Έντι Ράμα, τις πράξεις και τις χειρονομίες του ρωτούν, πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ενεργεί έτσι.
Αλλά το πιο σοβαρό ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να το ανέχονται έτσι.
Δεν θα το ανεχτούμε. Θα ξεσηκωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους ανατρέψουμε. Αυτοί που εμποδίζουν το δρόμο μας προς την Ευρώπη είναι σκληροί εχθροί της αποστολής μας και θα τους βγάλουμε από τη μέση.

Δημιούργησε με την Ελλάδα, τη γείτονά μας, η οποία, για του λόγου το αληθές, σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε το ταξίδι μας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν είναι ότι δεν είχαμε προβλήματα, αλλά η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο σημείο να βάλει ΒΕΤΟ.
Τι συμβαίνει τώρα; Τώρα, με τον πιο αντισυνταγματικό, τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο, εμποδίζει την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Φρεντης Μπελέρης και οποιοσδήποτε εκλεγμένος, χωρίς να καταδικαστεί από το δικαστήριο, δεν μπορεί ποτέ να εμποδιστεί από την ορκωμοσία.
Ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε καμία χώρα που ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας. Και αυτό έγινε στην Αλβανία. Υπάρχουν βουλευτές του ΔΚ που ορκίστηκαν από τη φυλακή.

Και επειδή είναι Έλληνας; Κέρδισε; Έχει δικαίωμα να είναι βουλευτής, πρωθυπουργός, πρόεδρος, ό,τι του δίνουν οι Αλβανοί με ελεύθερη ψήφο. Ή είμαστε στο κλισέ του Ενβέρ Χότζα; Αυτό είναι το κλισέ ενός μαφιόζου. Γιατί γνωρίζω ότι ο Φρέντι Μπελέρης καταστρέφει τα σχέδια κατάσχεσης περιουσιών στη Χιμάρα, όπως έκανε και ο Βασίλης Μπολάνος.

Τι κάνει αυτός; Αυτός παίρνει τους διακινητές, κυρίως από το βορρά, τους παίρνει σε σακιά και αγοράζει τη γη μαύρη. Παίρνει τους υπουργούς, τους ανακηρύσσει στρατηγικούς επενδυτές, παίρνει τον άπληστο Όλσι και βλέπει αυτές τις ομορφιές και λέει ότι πρέπει να είναι δικές μου. Και δημιουργεί μια απολύτως πλήρως παρακινούμενη στάση, ότι ακόμα κι αν ήμουν στη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, δεν θα έπαιρνα καμία απολύτως άλλη στάση.

Αυτή είναι ιστορία και προσπαθεί να μας κάνει εθνικιστές. Αυτός είναι ένας μαφιόζος που δεν έχει εθνικό συμφέρον, μόνο μαφιόζικα. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να καταδικάσει τον Μπελερη επειδή αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με το αλβανικό δίκαιο.
Και τώρα που δεν μπορεί να τον τιμωρήσει, θα μπλοκάρει τον όρκο. Φυσικά, η Ελλάδα είπε ότι δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι ζήτημα κράτους δικαίου, της λειτουργίας του δικαίου
», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αλβανικής αντιπολίτευσης από το Αργυρόκαστρο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια