Ποια ονόματα ακούγονται ως αντικαταστάτες του Γιώργου Γκόρου

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, που έχει βρεθεί υπό πίεση από το ελληνικό βέτο, προσπαθεί τώρα με ελιγμούς να ξεφύγει και να υφαρπάξει με άλλες μεθοδεύσεις τον Δήμο Χιμάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο διπλωματικός συντάκτης, Νίκος Μελέτης, ο Έντι Ραμα τα τελευταία δύο 24ωρα έχει κινηθεί για να βρει προσωρινό Δήμαρχο από τον χώρο της μειονότητας, νομίζοντας ότι έτσι θα αμβλύνει τις αντιδράσεις.

Έχει απευθυνθεί στο παλιό στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην Βουλευτή Βαγγέλη Τάβο ο οποίος όμως δεν προέρχεται από την Χιμάρα. Επίσης, απευθύνθηκε στον Θεόδωρο Τσάμη ο οποίος απέρριψε την προσφορά και στον δημοσιογράφο Ιλιρ Πάτσο, ο οποίος προέρχεται από την Χιμάρα και μάλιστα στο παρελθόν είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Β.Μπολάνου.
Ο Πάτσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητά την συναίνεση του Φ.Μπελέρη προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση. Από την άλλη πλευρά όμως μια τέτοια κίνηση θα ήταν υψηλού ρίσκου, καθώς εάν, όπως είναι το πιθανότερο, ο Έντι Ράμα δρομολογήσει την καταδίκη του Φ.Μπελέρη και συνεπώς την έκπτωση του από το αξίωμα, θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, όπου εκει όποιος αναλάβει την προσωρινή Διοίκηση του Δήμου εφόσον θα ειχε την συναίνεση του Φ.Μπελέρη, θα είναι υποψήφιος, προκειμένου να εξουδετερωθεί πλήρως ο εκλεγμένος δήμαρχος και ο συνδυασμός του.

Από την πλευρά του ο Φρέντι Μπελέρης διεμήνυσε, μέσω ανακοίνωσης, στον Έντι Ράμα, να διορίσει προσωρινό δήμαρχο κάποιον από τον συνδυασμό που κέρδισε τις εκλογες του Μαΐου και τονίζει ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια του Ράμα να «φυτέψει» κάποιον εκλεκτό του μακριά από τις επιλογές του λαού της Χιμάρας είναι αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές και από τη ρίζα της λανθασμένη».

Δυστυχώς όμως η, αρχική τουλάχιστον, αντίδραση της Αθήνας ήταν λανθασμένη δίνοντας την εντύπωση πως ο Ράμα θα πετύχει τον ελιγμό του.

Διαβάστε ακόμη


Σχόλια