O Ράμα έστειλε επιστολή ευγνωμοσύνης στον Μπλίνκεν

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα απέστειλε επιστολή ευγνωμοσύνης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έπειτα από την επίσκεψή του στις 15 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην Αλβανία, όπου έμεινε για 8 ώρες και πραγματοποίησε πολυάριθμες συναντήσεις.
Ο Ράμα τόνισε ότι η Αλβανία παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της στη συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και στους κοινούς στόχους για την προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε την περιφερειακή σταθερότητα και να αντιμετωπίσουμε τις εξωτερικές κακοήθεις επιρροές, όπως συζητήσαμε κατά τη συνάντησή μας στα Τίρανα», αναφέρει η επιστολή.
Ενώ δηλώνει ότι είναι καιρός για το ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει μια Σύνοδο Κορυφής στα Δυτικά Βαλκάνια, ο Ράμα εκφράζει επίσης τη φιλοδοξία η Αλβανία να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2027, ως μια χώρα που έχει δείξει πάντα την ακλόνητη δέσμευσή της στην ενότητα και τις αξίες της Συμμαχίας .

Ο Ράμα επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η αλβανική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη της μεταρρύθμισης του κράτους δικαίου ως κρίσιμης βάσης για τη δημοκρατία και βασικό πυλώνα στον αγώνα κατά της διαφθοράς.
Κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, ο Μπλίνκεν εστίασε στα σημαντικότερα μηνύματα σχετικά με τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις, δηλώνοντας ότι αποφέρουν αποτελέσματα και πρέπει να συνεχιστούν, ενώ εκτιμά τον διεθνή ρόλο της Αλβανίας ως πολύτιμου παγκόσμιου συμμάχου των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια