Lubonja: Αν ο ΣΠΑΚ ήθελε πλήρη δικαιοσύνη, ο Ράμα θα έπρεπε να φοβάται

Ο αναλυτής Fatos Lubonja σχολίασε τη σύλληψη του ασκούντος καθήκοντα Δημάρχου Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου.
Ο Lubonja  δήλωσε ότι η σύλληψη του Γκόρου έγινε μόνο για να ηρεμήσει η Ελλάδα, για να τους δείξει ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί στη χώρα μας.

«Δεν ξέρουμε αν η δράση του ΣΠΑΚ είναι ανεξάρτητη ή ο ΣΠΑΚ ενεργεί ξανά υπό καθοδήγηση. Νομίζω ότι ο Γκόρος συνελήφθη κυρίως για να αποδείξει ότι αποδίδεται δικαιοσύνη εδώ και απονέμεται δικαιοσύνη με τον Γιώργο Γκόρο. Έτσι, για να κατευνάσει την Ελλάδα, για να δώσει επιχείρημα στο ελληνικό κράτος. Πιθανόν και πάλι ο ΣΠΑΚ ενεργεί υπό τις οδηγίες του Ράμα. Ο μόνος που έχει την υποστήριξη του πρωθυπουργού είναι ο Artan Gaçi.
Εν τω μεταξύ, ο Σαλί Μπερίσα συνελήφθη μόνο επειδή άλλαξε νόμος. Δεν βλέπω τον ΣΠΑΚ να φέρεται έτσι ούτε σε αυτή την περίπτωση, μόνο χειροπέδες στον Γκόρο, δεν πάει σε αυτούς που αλλάζουν τους νόμους. Ο ΣΠΑΚ δεν έχει πάει στο τέλος του μηχανισμού. Αν ο ΣΠΑΚ ήθελε πλήρη δικαιοσύνη, ο Ράμα θα έπρεπε να φοβάται. Όμως, έχουμε τη σύλληψη του Γκόρου για να υποστηρίξουμε την «επιθετικότητα» της Ελλάδας. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη και όχι ανεξάρτητη
», είπε ο Lubonja.

Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με την ιδιοκτησία όπου ο Artan Gaçi, ο πρώην σοσιαλιστής βουλευτής και σύζυγος της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Olta Xhaçka, χτίζει μια στρατηγική επένδυση εκατομμυρίων ευρώ.
Ο ΣΠΑΚ κατηγορεί τον Γκόρο ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του σε δύο φάσεις, στην πρώτη αποφεύγοντας το Επαρχιακό Συμβούλιο για την έκταση των 5512 τετραγωνικών μέτρων γης και με βάση το έγγραφό του, η έκταση εγγράφηκε στο Κτηματολόγιο κατά παράβαση του νόμου και στη συνέχεια την πούλησε ο Σταύρος Μεχίλης στον πρώην βουλευτή Gaci, με σχετικά χαμηλή αξία σε σχέση με την αγορά.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια