Δίωξη στον δήμαρχο Λιμποχόβου για καλλιέργεια ναρκωτικών


Η Ειδική Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες στον δήμαρχο του Λιμποχόβου, Λέοναρντ Χίντα. Με βάση το κατηγορητήριο, ο Χίντα, κατά τη θητεία του ως προϊστάμενος ποινικού τμήματος στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου επέτρεψε την καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών με σκοπό το κέρδος.
Σύμφωνα με τον φάκελο της έρευνας του ΣΠΑΚ, ο Σοσιαλιστής Δήμαρχος Λιμποχόβου επέτρεψε την καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών έναντι του κέρδους. Ο ΣΠΑΚ τονίζει ότι μέρος της εγκληματικής ενέργειας ήταν και αστυνομικοί.
«Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από τις υπηρεσίες καθώς και τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις διοικητικές μονάδες Τσέπο και Πιτσάρι δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι εκτός από τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή τη δραστηριότητα, αστυνομικοί που είχαν τη νομική υποχρέωση στην ανακάλυψη εγκληματικής ενέργειας, αλλά έχουν επιτρέψει αυτή τη δραστηριότητα κατά ανταμοιβών και με τις πράξεις και τις αδράνειές τους», αναφέρεται στη δικογραφία.

Μετά την αποχώρησή του από το Ειδικό Δικαστήριο, ο Χίντα δήλωσε ότι δεν γνώριζε την έρευνα όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Εξέφρασε την προθυμία του να παραιτηθεί και να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.
«Όταν υπέβαλα υποψηφιότητα για δήμαρχος, δεν γνώριζα την έρευνα. Εάν χρειαστεί, θα φύγω ως δήμαρχος για να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη» , δήλωσε ο Χίντα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια