Ο δήμος Χιμάρας παραχωρεί 20 στρέμματα σε «στρατηγικό επενδυτή»

Μόλις οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές για τον νέο δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο της Χιμάρας συγκεντρώθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 12 Αυγούστου για να ανοίξει το δρόμο για τη μεταφορά άνω των 21 χιλιάδων μέτρων βοσκοτόπων στους Γκιλεκάτες για το στρατηγικό έργο «White Roads Hotel» του Florenc Gjikuria.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προτάθηκε από τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου, Αχιλλέα Μπολάνου, μεταβιβάζει την έκταση από την ιδιοκτησία του δήμου στην ιδιοκτησία του Ταμείου Ακινήτων Στήριξης Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο στη συνέχεια το νοικιάζει για συμβολική μίσθωση. 1 ευρώ σε δηλωμένο στρατηγικό επενδυτή.

Το βίντεο της συνεδρίασης, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Facebook, δείχνει ότι οι 14 συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ψήφισαν χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση, ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης σε αυτό το συμβούλιο δεν ήταν παρόντα.
Η Αφροβίτα Δημογιάννη, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Χειμάρρα και επικεφαλής της ομάδας συμβούλων της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση του νόμου.
Η Δημογιάννη είπε ότι η μεταβίβαση του ακινήτου δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη.
«Αυτό το σχέδιο απόφασης ήρθε επίσης τον Ιούλιο και είχα αντιρρήσεις για το πέρασμα στην ημερήσια διάταξη, καθώς δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες», είπε η Δημογιάννη. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το εάν το οικόπεδο έχει δικαστική σύγκρουση ή όχι και πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε ότι είχαν πραγματοποιηθεί δημόσιες ακροάσεις γι' αυτό.

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις για αυτή τη μεταβίβαση, ο επιχειρηματίας Florenc Gjikuria που διαχειρίζεται το "White Roads Hotel" θεώρησε την απόφαση μια διαδικασία ρουτίνας.
Είπε ότι οι ενστάσεις και το μποϊκοτάζ από την αντιπολίτευση οφείλονται στην τεταμένη μετεκλογική κατάσταση. Ο Gjikuria ισχυρίστηκε ότι έγιναν δημόσιες ακροάσεις για αυτή τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας.
«Το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας που χρησιμοποιεί το έργο είναι ιδιωτικό», είπε ο Gjikuria.
Ωστόσο, από τα έγγραφα που επισυνάπτονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει ότι η έκταση της δημόσιας περιουσίας είναι έξι φορές μεγαλύτερη από την ιδιωτική περιουσία του επενδυτή των 3297 μέτρων.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια